Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство юстиції Данії схвалило сьогодні рішення про звільнення з-під варти Ахмеда Закаєва – представник чеченського лідера Аслана Масхадова


Міністерство юстиції Данії схвалило сьогодні рішення про звільнення з-під варти Ахмеда Закаєва – представник чеченського лідера Аслана Масхадова

У заяві міністерства мовиться, що Москва не надала достатньо доказів для екстрадиції Закаєва в Росію.

Представник датського Міністерства юстиції Якоб Шарф – в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив сьогодні:

"Розглянувши дані, які ми отримали у відповідь на наш запит, ми вирішили, що підстав для екстрадиції є недостатньо – згідно з Датським законом і Європейською угодою щодо видачі осіб."

Ахмеда Закаєва затримали у Данії 30-го жовтня на запит Росії, котра звинувачує його в участі в незаконних збройних формуваннях, у замаху на життя правозахисних органів і в збройному заколоті.

Представник уряду чеченських сепаратистів у Данії Усман Фірзаулі сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода наголосив:

Це було політичне питання - арешт і утримання Закаєва під вартою. Звичайно, росіяни мали надію пов’язати від самого початку його арешт із тією обставиною, що був теракт. Вони його пов’язували з Закаєвим, тому ця країна (Данія – Р.С.) так відреагувала. Але далі - сценарій Росії не пройшов, вони хотіли вивести його з політичної гри, посилаючи додаткові документи в цю країну, але це - правова держава - Данія - і тут неможливо утримувати людину під вартою, не маючи для цього вагомих підстав".
XS
SM
MD
LG