Доступність посилання

ТОП новини

Ахмед Закаєв – представник чеченського лідера Аслана Масхадова – 11-го грудня постане перед судом у Лондоні


Ахмед Закаєв – представник чеченського лідера Аслана Масхадова – 11-го грудня постане перед судом у Лондоні

Закаєв прибув учора у Великобританію із Копенгагена, де понад місяць перебував під арештом. На летовищі Лондона Закаєва допитала поліція, після чого відпустила, заборонивши покидати територію цієї країни.

Усман Фірзаулі - посланець уряду чеченських сепаратистів у Дані – сьогодні в інтерв’ю Радіо свобода прокоментував ситуацію:

"У даному випадку британські чинники ухвалили рішення, що його (Закаєва) під варту не беруть, він зараз перебуває там з родиною, у нього є сильні адвокати, так, що ми не маємо причин для хвилювання".

На судовому засіданні розглядатиметься запит російської влади про видачу Закаєва, якого Москва звинувачує в убивствах та бандитизмі.

Датська влада визнала недостатніми докази, надані Росією для екстрадиції Ахмеда Закаєва.

Про можливу причину затримання Закаєва у Британії говорить в інтерв’ю Радіо Свобода із Лондона колишній радянський дисидент, нині активіст захисту прав людини – письменник Володимир Буковскі:

"Його просто не зняли зі списку документів - так званих запитів про розшук. Справа в тім, що все сталося так швидко. А бюрократія працює повільно. Його ім’я й надалі стоїть в переліку осіб, яких розшукують на всіх пропускних пунктах в цілій Європі".
XS
SM
MD
LG