Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко відстояв Європу


Володимир Кличко відстояв Європу

Прага, 9 грудня 2002 – Нарешті американці можуть погодитися, що один з українських братів Кличків пройшов серйозний екзамен на класність у професійному боксі. Чиста перемога Володимира Кличка над Джамілем Маклайном у суботньому бою в казіно Лас Вегаса ні у кого не викликала сумнівів. Європа нині веде перед над Америкою у супер важкій вазі.

Хоча брати Клички ще лише на шляху до серйозного їхнього визнання в Америці але поєдинок молодшого брата - «панчера» з Джамілем Маклайном став рубіжним. Ще напередодні ставки на це протистояння в Лас Вегасі були 5:1 на користь Володимира. Правда, де - хто казав, що бій закінчиться на користь молодшого Кличка ще десь у 1-3 раундах. Цього не сталося. З двох причин – здоровило Маклайн, два метри зросту і на одинадцять кіло важчий від Володимира, просто постійно боявся свого суперника і обрав пасивну тактику, а молодший брат не форсував події, бо був переконаний у перемозі і вже думав про майбутнє. Він так і сказав відразу ж після бою у інтерв’ю каналу HBO, що « я думав головою...і діяв так аби можна було нею користуватися у майбутньому».

А у перебігу 9-ти раундів перед розв’язкою Володимир Кличко мав абсолютну перевагу на Маклайном. Вже у третьому раунді «червоне світло» загорілося перед американським чорношкірим гігантом і його врятувала лише боягузька обережність і постійне задкування, що викликало у наступних раундах наростаючий свист трибун у величезному залі американського казіно «Мандалай Бей». Правда, коментатори критикували в цей час і Володимира, що він не форсував бій. На що він пізніше сказав, що не планував еффектну перемогу. Хоча глибокий нокдаун Маклайна в кінці 10-го раунду внаслідок серії бокових ударів молодшого Кличка з двох рук спостерігачі назвали «жирною крапкою» не лише у бою але й, мабуть, у кар’єрі американського боксер, бо така боязка відмова його хоча б якось завершити поєдинок ніяк інакше як слабкодухістю Джаміля фахівцями не розцінюється. Так що Володимир відстояв свій титул у версії WBO вже в п’яте і виглядає так, що ця перемога різко зменшила скептицизм американців щодо справжньої сили обох братів з України.

Правда, у грошах суботні поєдинки у Лас Вегасі менш переконливі для Володимира. Чимало любителів боксу Америки прийшли цього разу у зал казіно «Мандалай Бей» і платили за перегляд тутешніх подій на рингу на екранах американської телемережі HBO і у зв’язку з боєм їхнього кумира в легкій вазі Флойда Мейвезера з мексіканцем Хосе Луїсом Кастільйо. Мейвезер виграв за оцінками суддів після 12 раундів і отримав за це 2,4 мільйона доларів, його суперник обмежився 150-ма тисячами. А Маклайн «поклав» до свого активу за ганебну поразку 1, 4 мільйона доларів, сума винагороди переможця, Володимира Кличка, була значно скромнішою. Тобто «красунчик» Мейвезер, як його співвітчизники йменують, за малоеффектну перемогу над непоступливим мексіканцем лише в якихось очках дістав більше, аніж троє інших учасників цих двох боїв. Ось такі реалії грошовитого американського боксу.

Що ж хай будуть авансом Володимирові Кличкові не скупі похвали від присутніх у залі Майка Тайсона і Джорджа Формена. А наступні поєдинки українських братів відкривають їм шлях до вершини – слави і грошей. Вже 9 чи 10 грудня буде підписано контракт між Віталієм і Леноксом Льюїсом, бій відбудеться, ймовірно, у квітні 2003-го в Америці. Британський чемпіон заявив, що він остаточно визначив у суперники в 2003, завершальному у його кар’єрі, році трьох – Віталія Кличка, «залізного» Майка Тайсона, якого він «поклав» на ринг минулого літа, і на завершення, можливо, восени наступного року, Володимира Кличка. А переможцеві Маклайна за новим контрактом суперників наступного року визначатиме американський телеканал HBO. Не виключено, що Володимир може зустрітися, перед Льюїсом, з іще одним відомим боксером – «твердим горішком» - Девідом Туа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG