Доступність посилання

ТОП новини

Студенти відстоюють свої права вже і в Одесі


Студенти відстоюють свої права вже і в Одесі

Одеса, 10 грудня 2002 - Студенти Одеського державного аграрного університету, провели вуличну акцію протесту. Вони вимагали зустрічі з ректором навчального закладу Сергієм Корлюком. Але, Він, певно злякавшись морозу, до них не вийшов.

А студенти вимагаючи скандували: “РЕКТОРА!!!”

Перший Проректор університету порадив: Ви ще вилізьте туди на дах і кричіть...”

Напередодні ректору та Голові Обласної державної адміністрації Сергію Гриневецькому передали заяву студентів, що мешкають у гуртожитку №1, у якій вимагають припинити свавілля, яке чинить над ними комендант зазначеної установи та його дружина.

“Вже протягом багатьох років студенти різних факультетів та курсів відчувають на собі знущання і елементарне порушення прав людини цих осіб. Приміром, комендант Олександр Трифонов під час спілкування зі студентами використовує лайку кримінального характеру, може погрожувати виселенням з гуртожитку в залежності від настрою, мали місце випадки побиття, про що подано відповідну заяву до прокуратури.

За розпорядженням коменданта у гуртожитку функціонує карцер, на зразок такого що є у в’язницях, куди насильницьки закривають студентів, в тому числі і дівчат, які, на думку Олександра Трифонова, провинився. У карцері побувала студентка Василина Вишневська.

Ми не можемо нормально готуватися до занять, бо досить часто змушені терпіти екзекуції у вигляді прибирання території не лише навколо гуртожитку, але і на території стоянки автомобілів.

Наших рідних, які їдуть щоби провідати нас, з далеких районів області, не пропускають у кімнату.

Майже завжди ми змушені ходити темними кімнатами гуртожитку, у зв’язку з тим що світло вимикають”.

Умови життя, які встановив комендант Олександр Трифонов та його дружина, автори заяви назвали табірними. Вони вимагають звільнити обох винуватців негараздів з подальшим їхнім виселенням з гуртожитку, створити елементарні побутові умови проживання , зменшити платню за проживання у гуртожитку...”

У випадку ігнорування студенти залишили за собою право звернутися за солідарною підтримкою до демократичних студентських організацій Одеси з метою організації актів громадянського впливу.

Під заявою двісті дев’ятнадцять підписів студентів.

За словами Голови Одеської обласної організації Української республіканської партії “Собор” Федора Нарійчука: “цей гнів студентів цілком виправданий.

Знущання над ними триває не один рік...

Комендант гуртожитку може серед ночі увірватися до кімнати, підняти їх і бити.

Я, як помічник народного депутата України, так само спрямував заяву до прокуратури Одеської області”. Лідер організації “Українське братство” в Одесі Андрій Юсов наголосив, що “вперше за роки незалежності студенти Одеси спромоглися розпочати процес відстоювання власних прав. Це чудово.

Я, як представник “Українського братства”, відчуваю гордість за тих хто захищає свої права. Сподіваюсь, що справедливість переможе і люди, які порушують права студентів, будуть покарані”.

Тепер слово за владою та ректором університету.

У разі мовчанки акції протесту триватимуть. Принаймні так пообіцяли студенти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG