Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада України своїм недавнім рішенням намагалася вкотре полегшити умови праці вітчизняним видавництвам


Верховна Рада України своїм недавнім рішенням намагалася вкотре полегшити умови праці вітчизняним видавництвам

Івано-Франківськ, 13 грудня 2002 - В Івано-Франківському видавництві сучасної української літератури “Лілея-НВ” заявили, що не сподіваються на позитивні зрушення у книжковій справі в контексті рішень, які ухвалює парламент.

Видавництво сучасної української літератури “Лілея-НВ” з міста Івано-Франківська на цьогорічному львівському форумі книговидавців вкотре підтвердило свій статус одного з найкращих видавництв у країні. Ще зовсім недавно “Лілея-НВ”, за словами директора видавництва Василя Іваночка, переживала не найкращі в економічному плані часи. Однак ситуацію вдалося змінити. Фінансове становище видавництва стабілізувалося. І цієї осені “Лілея-НВ” в черговий раз здивувала шанувальників сучасної української літератури новими виданнями. У видавництві під час проведення прес-конференцій з нагоди виходу нових видань уже неодноразово наголошували, що чекають законодавчих рішень української влади щодо підтримки вітчизняних видавництв, які друкують свою продукцію українською мовою.

Василь Іваночко також наголосив, що не вірить у будь-яке сприяння видавництвам, які друкують українську книжку, з боку нинішньої влади: Плівка… Водночас варто зауважити, що “Лілея-НВ” лише цього року без жодної зовнішньої підтримки “Лілеї-НВ” здійснила давно запланований проект видання поезій Олега Лишеги, поета, чия книга віршів була визнана кращою книгою поезій перекладених минулого року в Сполучених Штатах Америки. Останнього разу твори Олега Лишеги в Україні видавали ще 1989 року. Отож, цей проект можна вважати без перебільшення сенсаційним. У видавництві видрукувана також збірка “Плавник риби” одного з найкращих сучасних поетів Василя Махна. На цьогорічному форумі книговидавців у Львові було представлено альбом фотографій та літературних текстів під назвою “Наш Станиславів”. Унікальне видання є освідченням письменників та фотографів у любові до рідного міста. Директор видавництва Василь Іваночко переконаний, що “Лілея-НВ” продовжує підтверджувати славу найкращого видавництва сучасної української літератури в державі, яка видає справді елітарну літературу, не сподіваючись, принаймні поки що, на жодну державну законодавчу, а тим паче економічну підтримку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG