Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Фізичне протистояння опозиції завадило керівництву Верховної Ради порушити регламент та Конституцію»


Огляд: «Фізичне протистояння опозиції завадило керівництву Верховної Ради порушити регламент та Конституцію»

Київ, 17 грудня 2002 - Бурхливі події, що відбувалися минулого тижня у Верховній Раді і до сьогодні лишаються в центрі уваги української преси. Зокрема, “Сільські вісті” доволі позитивно поставилися до рішучих дій парламентської опозиції, яка продемонструвала, що не збирається змиритися з роллю статиста. І не дозволила більшості уже вдруге провести на зайняте місце голови Нацбанку когось із “своїх”. Подробиці – в статті “Банк – народу чи олігархам?”

Кореспондент тижневик “Грані” Ірина Погорєлова вважає, що фізичне протистояння опозиції завадило керівництву Верховної Ради порушити регламент та Конституцію. Дії опозиції в цих умовах журналістка прирівнює до дій в умовах “крайньої необхідності”, дозволених Конституцією для випадків прямої загрози національним інтересам держави. Мова – про стабільність національної валюти.

І, звичайно ж, не оминули увагою журналісти фізичний конфлікт між депутатами Григорієм Суркісом та Юлією Тимошенко. Про нього докладно оповідає також і тижневик “Дзеркало тижня” у статті “Членоушкодження”.

Як стверджує газета “Вечірні вісті” – Григорій Михайлович погрожував Юлії Володимирівні фізичною розправою. Враховуючи це, партія “Батьківщина” вимагає від керівництва Верховної Ради лишити Г.Суркіса права на участь у роботі пленарних засідань парламенту. Про це наголошується в заяві партії, з якою можна ознайомитися на шпальтах газети.

Можливо, наступний склад Верховної Ради зможе обійтися без сутичок, плювання та образ. Багато буде залежати тут від закону за яким обиратимуться парламентарії. Сьогодні ж у кожного депутата своє бачення цього закону – в залежності від власного розуміння завдань документу і його взаємодії з реальною дійсністю. Про те, скільки зараз існує варіантів виборчого закону, кому вони належать, і хто є їхніми ініціаторами докладно розповідає газета “Правда України” у статті “Прозорість виборчих законів”.

А ось про те, як Вищу раду юстиції перетворюють на Адміністрацію президента в газеті “Україна молода” розповідає член Вищої ради юстиції Олександр Нечипоренко. Публікація називається “Мінне поле правосуддя”.

А в рубриці “Інформаційна політика” часопис друкує низку матеріалі, присвячених проблемам зі свободою слова в Україні.

До екологічних проблем привертають увагу газети “День” та “Молодь України”. Зокрема, в останній у статті “Екологічно свідоме суспільство: міф чи реальність?” розмірковується про роль громадських екологічних організації у збереженні довкілля.

А в публікації “Чотири чорнобильських міфи, або Чому нас нічому не вчать екологічні катастрофи?” газета “День” пише про психологічних вплив Чорнобильської катастрофи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG