Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Як добре прокинутися вранці й знайти під подушкою або в святковому чобітку – подарунок від Миколая й тішитися з такої уваги»


Огляд: «Як добре прокинутися вранці й знайти під подушкою або в святковому чобітку – подарунок від Миколая й тішитися з такої уваги»

Київ, 19 грудня 2002 - Увага сьогоднішніх газет прикута до подій у Верховній Раді. Надто ж – до голосування щодо переобрання голови Нацбанку та перерозподілу парламентських комітетів. “Шахрайство у Верховній Раді”, “Прокучмівська більшість пустилася берега” – у публікаціях під такими заголовками газета “Сільські вісті” розповідає та коментує, як відбувалося це голосування.

В цьому ж числі часопис друкує інтерв’ю з екс-спікером Іваном Плющем, який останньо став активно критикувати дії парламентської більшості, її зверхників та особисто Леоніда Кучму. Матеріал називається “Іван Плющ: Ніби мали б уже понаїдатися...”

А тим часом опозиція робитиме все можливе, аби не допустити ліквідації парламентаризму і узурпації влади в Україні. Оцінивши голосування з переобрання голови Нацбанку і зміни керівництва парламентських комітетів як абсолютне нелегітимне, лідери опозиції наголошують, що будуть добиватися відміни цих рішень. Докладніше з намірами опозиції можна ознайомитися в газеті “Вечірні вісті” у статті “Україні нав’язують диктатуру”.

А ось газета “Україна молода” намагається екстраполювати сумнозвісні події у Верховній Раді на найближче парламентське майбутнє. Щоденник також поцікавився оцінкою - що відбулося, у самих народних депутатів. Квінтесенція почутого зводилась до того що, по-перше: в парламенті відбулося брутальне порушення всіх можливих норм та положень Конституції України, по-друге: всі були одностайні в тому, що роботи у парламенті не буде доти, доки більшість і опозиція не сядуть за стіл переговорів. Якщо такого не станеться – суспільство просто може вибухнути незадоволенням.

Дещо обережніша навіть у переповідані чужих думок газета “Молодь України”. Хоча з вимогами опозиції все ж можна ознайомитися на першій шпальті. Поруч часопис нагадує, що сьогодні – свято Св. Миколая. Цього дня чекають усі – і дорослі, і діти. –пише газета. Як добре прокинутися вранці й знайти під подушкою або в святковому чобітку – подарунок від Миколая й тішитися з такої уваги.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG