Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 19 грудня 2002 – Президент України Л. Кучма наклав вето на закон, що встановлює мінімальну заробітну плату в 2003 році у розмірі 237 гривень замість 165, як це є зараз. Мотивація – немає коштів. Цей факт обурив газету “Вечірні вісті”, яка стверджує, що тоді як у президента немає грошей для народу, вони є для олігархів та наближених до нього осіб. На жаль, спостерігати зміну пріоритетів Л. Кучми поки що не доводиться, наголошується в статті “Паски доведеться затягнути”.

Автор публікації в газеті “День” намагається окреслити теперішнє місце та роль Руху в житті України. Згадавши понад 10-річне минуле організації, автор дійшов висновку, що існування Руху в політичному сьогоденні зумовлено зовсім не здобутками партії в її політичній діяльності і не авторитетом імені В’ячеслава Чорновола. Суспільство потребує потужної політичної сили саме на тому місці політичного спектру, яке займає сьогодні Рух. Саме ця потреба залишає на поверхні політичного процесу людей, які не змогли зробити адекватні ситуації висновки. А тому Рух приречений на подальшу внутрішню ворожнечу, на боротьбу за володіння популярною ще й досі вивіскою. Докладніше з думкою автора статті можна ознайомитися в статті “Рух: причини поразок”.

А ось до редакції газети “Україна молода” дійшли розмови з кулуарів Національного олімпійського комітету про бажання прем’єр-міністра України Віктора Януковича сісти в крісло президента НОКу. Газета зауважує, що в світі не практикується суміщення посад прем’єра або ж президента з посадою керівника такої спортивної організації. Але з огляду на політичну доцільність в Україні зрозуміло, що влада ставить для себе завдання отримати якомога більше іміджевого капіталу, і призначення В. Януковича президентом НОК якраз і може втілити в життя ці наміри. Оскільки наступна Олімпіада в Афінах відбудеться в рік президентських виборів в Україні, то дуже незайвим буде політичний капітал кандидата від влади, яким може стати Янукович, як головного “батька” українських спортсменів.

Незабаром –шкільні канікули. З’ясувати, де ж проводитимуть час столичні школярі, взялася газета “Київські відомості”. Найбільше охочих виявилося просто прогулюватися центральними вулицями міста, далі значна кількість опитуваних заявила про бажання провести вільний час в фаст-фудах та інтернет-кафе. І, звичайно ж, на дискотеках. А ось нідерландські школярі ніколи не відпочивають самостійно, зауважує далі газета. Їхні батьки обов’язково планують зимову відпустку і проводять її спільно з дітьми. За нідерландською традицією, виховання дітей повинно бути виключно домашнім, і про якісь самостійні поїздки неповнолітнім на бази відпочинку або ще кудись ніхто навіть не веде мови.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG