Доступність посилання

ТОП новини

ЮРІЙ КЛЮЧКОВСЬКИЙ: “ПІДВИЩЕННЯ ЦІН В ОДЕСІ Є АНТИНАРОДНИМ І АНТИЕКОНОМІЧНИМ...”


ЮРІЙ КЛЮЧКОВСЬКИЙ: “ПІДВИЩЕННЯ ЦІН В ОДЕСІ Є АНТИНАРОДНИМ І АНТИЕКОНОМІЧНИМ...”

Одеса, 22 грудня 2002 - Народний депутат України, заступник Голови Народного Руху України Юрій Ключковський перебуваючи 22 грудня у Миколаєві взяв участь у роботі 17 звітно-виборчої конференції обласної партійної організації.

У відповідь на прохання прокоментувати останнє підвищення цін в Одесі, проти чого протестують опозиційні сили, Юрій Ключковський наголосив:

“Нажаль, про ситуацію в Одесі знаю мало, оскільки теперішня одеська влада достатньо замкнула місто від опозиції і орієнтується виключно на пропрезидентські структури.

Характеризуючи проблему підвищення цін можу наголосити, що для нормальної економіки кожна суспільна послуга має свою вартість і цінуватися нижче цієї вартості не може, бо тоді стає не вигідною і не буде надаватись.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в місті не відбувається у вакуумі, а відбувається в конкретних суспільно-економічних умовах. Умови в Одесі, як і у багатьох інших регіонах, полягають в тому, що робоча сила надзвичайно знецінена і її оплачують неадекватно.

Мінімальна оплата має забезпечити нормальні потреби. Людина за ці гроші повинна мати можливість поїсти, одягнутися і добратися до місця роботи.

Ясна річ, що нормальна зарплата повинна дозволити утримувати родину, забезпечити певний рівень добробуту і так далі...

Нажаль, на сьогоднішню мінімальну зарплату поїсти нормально неможливо. Я вже не кажу про виплату коштів за квартиру, комунальні послуги і транспорт у великому місті.

Тому, знаючи це, влада повинна зрозуміти, що вихід з кризи полягає не у підвищенні цін а у розвитку міської економіки. Без такого розвитку жодне підвищення тарифів не розв’яже проблеми, а навпаки, буде сприяти лише ще більшому зубожінню народу і зниженню його рівня життя.

В кінці кінців підвищення цін, на прикладі в Одесі, не є розумним розв’язанням проблем. Це антинародно і анти економічно...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG