Доступність посилання

ТОП новини

Американець із Західної Вірджинії, який виграв у лотерею 315 мільйонів доларів, одержить 170 з половиною мільйонів


Американець із Західної Вірджинії, який виграв у лотерею 315 мільйонів доларів, одержить 170 з половиною мільйонів

Прага, 27 грудня 2002 – Американець із Західної Вірджинії, який виграв у лотерею 315 мільйонів доларів, каже, що праця, родина і Бог – три найвагоміші цінності його життя, і виграш нічого не змінить. Він вирішив одразу взяти виграш, який після відрахування усіх податків становитиме третину грошей. Але, все одно це непоганий новорічний подарунок. Як гадаєте?

315 мільйонів – це найбільший виграш у популярній американській різдвяній лотереї "Поуерболл". Його власник – 55 річний Ендрю Уітаккер, бізнесмен зі штату Вірджинія. Держава запропонувала Ендрю виплачувати цілу суму упродовж 30 років, щороку по 7 мільйонів, але власник щасливого квитка вирішив одразу забрати гроші. Він одержить чек на 170 з половиною мільйонів, а після відрахувань 27-відсоткового федерального податку та 8 відсотків податку штату Вірджинія, чиста сума готівкою становитиме майже 112 мільйонів, тобто лише третину виграшу.

Виступаючи перед журналістами Уітаккер пообіцяв: "Перше, що зроблю, віддам церкві 10 відсотків, потім витрачу частину грошей на родину, і аж тоді розширюватиму свій бізнес".

Ендрю має 3 будівельні фірми і його бізнес часто змушує працювати по 90 годин на тиждень. Попри володіння найбільшим виграшем різдвяної лотереї, незважаючи на тяжке запалення підшлункової, 8 хірургічних операцій, Ендрю Уітаккер буде працювати далі.

"Я просто хочу подякувати Богу, що дав мені розум вибрати вірні числа, дав змогу цим числам випасти на лотерейному барабані. І ще велика подяка усій моїй родині."

Щасливчик придбав лотерейний квиток минулого понеділка у крамничці свого рідного невеличкого міста Гаррікейн із населенням у 6 тисяч. Лотерею розігрують у 23 штатах, федеральному окрузі Колумбія і на Вірджинських островах, що належать США. Дотепер її найбільший виграш становив майже 300 мільйонів, але лотерейний рекорд американської "Великої Гри" – Big Game – 363 мільйони, ще ніхто не побив.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG