Доступність посилання

ТОП новини

Два шведські ґранти на загальну суму понад 200 тисяч євро будуть спрямовані на реконструкцію комунального господарства Івано-Франківська


Два шведські ґранти на загальну суму понад 200 тисяч євро будуть спрямовані на реконструкцію комунального господарства Івано-Франківська

Івано-Франківськ, 10 січня 2003 – Державний концерн “Екотехпром” в обласному центрі Прикарпаття виграв два шведські ґранти на загальну суму понад 200 тисяч євро. Вони будуть спрямовані на реконструкцію комунального господарства Івано-Франківська. Це дасть можливість удвічі зменшити енерговитрати на водопостачання та водовідведення.

Державний концерн “Екотехпром”, який є монополістом на ринку комунальних послуг для населення в обласному центрі Прикарпаття, упродовж останніх років перебував у важкому фінансовому становищі. Причина цього – висока енерговитратність технологій, які використовуються для водопостачання та водовідведення.

Радикально змінити становище, що склалося, зараз можливо завдяки отриманню двох ґрантів. Один із них на суму 50 тисяч доларів, інший – на суму 180 тисяч євро. Кошти першого з ґрантів будуть спрямовані на програму реконструкції очисних споруд, що завдяки спеціальній обробці мулу дасть змогу отримувати біогаз та генерувати електроенергію. За рахунок другого ґранту буде придбано 2 нові водопостачальні насоси. Щоправда, в “Екотехпромі” заявили, що зараз ще необхідно знайти відповідні кошти на розмитнення насосів, сплату податків та виконання деяких підготовчих ремонтних робіт для встановлення насосів шведського виробництва.

Керівництво водопостачальної компанії стверджує, що отримані завдяки ґрантові кошти дадуть змогу більш ніж наполовину зменшити споживання підприємством електроенергії, а також наполовину затрати на водовідведення. Таким чином удосконалення систем міського водопостачання та каналізаційних систем уже в найближчому майбутньому, цілком ймовірно, суттєво зменшать плату іванофранківців за такі недешеві зараз комунальні послуги, принаймні з водовідведення та водопостачання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG