Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 24 січня


Огляд української преси за 24 січня

Київ, 23 січня 2003 – Багато хто і досі не збагнув, як сталося, що країна, з такими труднощами збудувавши автомобільні, енергетичні, хімічні та інші підприємства, не шкодуючи при цьому ні народних коштів, ні самого народу, нині віддає вискочкам-“нуворишам” усю цю гордість п’ятирічок за смішні суми? Приватизація, що розпочалася в Україні понад 10 років тому, завжди йшла з великими потугами, а зараз, на думку кореспондента газети “Правда України”, взагалі перебуває в стані затяжної кризи. Окрім того, з’ясувалося, що тоді як кількість перейдених у приватний сектор підприємств збільшується, – вартість їхніх основних фондів катастрофічно зменшується. Лише в 2001 році це спричинило до втрати 10 мільярдів гривень.

У цьому ж числі “Правда України” в статті “Будемо висувати!” пише про початок президентських перегонів блоку “Наша Україна”.

Чи братиме Віктор Ющенко участь у президентських виборах із огляду на те, що виборчий штаб “Нашої України” вже починає формуватися? – довідатися про це можна на шпальтах газети “Україна молода” у статті “Він сказав “Буду”, але ще не “Поїхали!”

Розповідає часопис і про майбутній з’їзд Українського народного руху, який очолює Юрій Костенко. Як стверджує “Україна молода” – після з’їзду Рух перейменується на Українську народну партію. Про це – в матеріалі “Одним Рухом стане менше”.

Зі сумною статистикою сільського життя знайомить читачів газета “Сільські вісті”. Зокрема, про те, що 1800 сіл не мають шкіл та первинних закладів медичного обслуговування. Дві третини українських сіл не мають газу, близько третини сіл віднесені до категорії деградуючих. Перевищення смертності над народжуваністю досягло 156 тисяч осіб на рік. Фактично, щороку з демографічної карти зникають 3-4 сільські райони.

Не лишили байдужими проблеми українського села і газету “День”. У рубриці “Нездійсненні пріоритети” щоденник пише про збитки, що сягають восьми мільярдів гривень, які щорічно втрачають аграрії України через непродуманість аграрної реформи. А селянам лишається лише п’ята частина доходів від їхньої праці.

У цьому ж числі у статті “Моржування”: панацея чи новомодне божевілля?” газета розмірковує над позитивами та негативами зимового купання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG