Доступність посилання

ТОП новини

Градус конфліктності у світі анітрохи не зменшився


Градус конфліктності у світі анітрохи не зменшився

Київ, 3 лютого 2003 – Після крижаних вітрів дійсності, слухачеві хочеться чогось і лагідно-заспокійливого – хоча б у віртуальному вимірі. Але, прогулявшись по численних сайтах, кинувши оком на політичну мапу світу, мусимо констатувати: градус конфліктності у світі, принаймні, за останній тиждень, анітрохи не зменшився. Зокрема, ситуація довкола Іраку стає все більш напруженою і нагадує “чорну діру”, що всмоктує в себе всі інші екстреми.

Схоже, режим Саддама Хусейна таки матиме справу з об’єднаними військами західної коаліції, про що широко повідомляється в мережі. “Іракці, ворог всередині вашої країни,” – заявив президент Джордж Буш, виступаючи в Конгресі США. Тим часом, як повідомляє “Рейтерс” за підсумками дебатів у Раді Безпеки ООН, більша частина країн-представників висловилась за мирне вирішення питання з Іраком. Нагадаємо, що за деякими даними, літаки ВПС США вже приземлилися на аеродромі Харір в курдській автономній зоні. Україна ще торік закликала розв’язувати конфлікт винятково мирним шляхом, але реалії диктують свої умови, тож, як повідомляє “Кореспондент.Нет”, МЗС вже розробив план евакуації українських громадян з Іраку у разі війни.

В ногу з часом іде не тільки українське зовнішньополітичне відомство, а й “Інтернет-щотижневик комуністів СНГ” – “Комуніст.Ру”. “Товаріщі” підсуєтилися і створили першу іншомовну версію свого полум’яного сайту – арабську. Це неспроста, бо, як заявляють творці видання, арабський світ на сьогодні є авангардом світової антиімперіалістичної боротьби, а тому “його мова є однією з найважливіших революційних мов планети”. Отже, Ленін завжди живий, іншалла!

Серйозна криза може зачепити не лише Близький Схід, а й території за тисячі кілометрів від нього. Наприклад, “Арі.Ру”, тобто “Агенція Російської Інформації” публікує матеріал, наданий буцімто американською інформаційною агенцією “Вошінгтон Профайл”. В ньому йдеться про можливі збройні конфлікти Росії з Китаєм, Україною та Закавказькими республіками. Зокрема, якщо вірити химерним прогнозам, українські військовики можуть стукнутись з “браворєбятушкамі” за кавказькі трубопроводи. Потім ця веремія розростається до масштабів глобальних...

Втім, в українських громадян і без цієї маячні проблем вистачає. Як наприклад, в Одесі, де за повідомленням “УНА-УНСО.Орг”, мітинг проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги зібрав до десяти тисяч одеситів. Яка там геополітика – звести б кінці з кінцями...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG