Доступність посилання

ТОП новини

З візитом до Сполучених Штатів прибуває лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко


З візитом до Сполучених Штатів прибуває лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко

Вашингтон, 4 лютого 2003 – Зразу після завершення роботи Українсько-американського економічного комітету з візитом до Сполучених Штатів прибуває лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко. Разом із ним у вівторок ввечері в на міжнародному летовищі Даллас у Вашингтоні приземляться координатори блоку та народні депутати Безсмертний та Рибачук.

Весь цей тиждень Віктор Ющенко з колегами проведе у переговорах на різних рівнях у Вашингтоні. На вищому рівні він зустрінеться з заступником державного секретаря Річардом Ермітаджем та віце-президентом Діком Чейні. На рівні Сенату заплановані зустрічі з головою комітету у міжнародних справах Річардом Лугаром та сенатором Джон МакКейном. В нижній палаті Конгресу група «Нашої України» на чолі з Віктором Ющенком вже завтра проведе зустріч з представниками українського Кокусу в Палаті Представників.

Цими днями Віктор Ющенко поділиться також своїм баченням політичної ситуації в Україні з представниками американських інститутів, що працюють в Україні в напрямку розбудови політичної системи. В рамках візиту Віктор Ющенко має намір також зустрітись із колишнім державним секретарем США Мадлен Олбрайт, яка зараз є головою Ради директорів Національного демократичного Інституту.

Голова програм Євразії Міжнародного Республіканського Інституту, який є організатором візиту Ющенка до Вашингтону, Стів Нікс вважає, що цей візит може інтенсифікувати відносини між Україною та Америкою: „Чим більше візитів, чим більше зустрічей та переговорів, тим кращими будуть відносини. Віктор Ющенко – це лідируючий голос демократії і економічних реформ в Україні. Він має багато чим поділитись з американськими колегами про ситуацію в Україні про його бачення і позиції його блоку щодо реформ в Україні”.

Після того, як адміністрація Буша завершила перегляд політики щодо України і мінімізувала контакти з існуючою адміністрацією президента Леоніда Кучми, пошук можливих партнерів в Україні, як на рівні політичної еліти, так і громадянського суспільства триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG