Доступність посилання

ТОП новини

Про скандал довкола футболіста “Динамо” Київ Владислава Ващука


Про скандал довкола футболіста “Динамо” Київ Владислава Ващука

Київ, 10 лютого 2003 – Минулого тижня досяг свого піку подвійний скандал, пов’язаний з футбольним клубом “Динамо” Київ, донедавна гордістю вітчизняного футболу. Так збіглося, що цю команду покинув колишній її капітан, гравець національної збірної України Владислав Ващук і колишній гравець московського “Спартака”, який підписав, було, контракт із “Динамо”, Дмитро Сичов.

Владислав Ващук став першим українським футболістом, який відкрив свій сайт. Мандруючи офіційним сайтом Владислава Ващука, я натрапив на цікаве місце, пов’язане з народженням футболіста: “Мій тато колись займався футболом. У той день, коли я народився, він якраз був на футболі. Після гри йому вдалося прорватися в роздягальню і взяти автографи у Блохіна та Веремєєва. Вони розписалися на маминій записці з пологового будинку. Вона зберігається у нас як родинна реліквія. Думаю, моя доля була в той день визначена наперед”.

А тепер – про гучний скандал. Як відомо, 4 лютого в штаб-квартирі ФІФА у Цюріху відбулася зустріч керівництва трьох клубів – київського “Динамо”, московського “Спартака” і марсельського “Олімпіка”, на якій вирішувалася доля двох футболістів – Владислава Ващука і Дмитра Сичова – та трьох команд.

За підсумками переговорів брати Григорій та Ігор Суркіси провели прес-конференцію, повний звіт якої можна знайти на сайті Ващука. Тут ми торкнемося лише справи Ващука, який після Цюріха визнаний гравцем російської команди. Нижче процитую деякі фрагменти з висловлювань президента київського “Динамо” Ігоря Суркіса. Ось що він побажав футболістові у новій команді: “Я бажаю Ващукові удачі, так само, як свого часу “Спартак” побажав удачі Філімонову. Що з цього вийшло, ми всі бачили”. Для радіослухачів нагадаю, що Філімонов провалив сезон у “Динамо” і був повернутий “Спартаку”. Чи не вчуваються в цьому побажанні зловтішні нотки?

Цитую далі Ігоря Суркіса: “Скажу відверто: єдине, чого я не хочу, то це щоб Ващук жив на базі київського “Динамо”, бо це поки що база “Динамо”, а не збірної України”. Однак пізніше, відповідаючи на запитання журналіста, Ігор Суркіс сказав, що це лише його бажання. Між іншим, національна збірна України, як правило, збирається на базі “Динамо” в Кончі-Заспі.

А ось що про Ващука сказав президент Федерації футболу України Григорій Суркіс: “Коли я вчора і сьогодні бачив Влада на екрані телевізора, то в мене склалося враження, що з ним щось діється... Передовсім, я б порадив йому піти до перукаря. Потім я б порадив йому задуматися над тим, що він каже”.

Коли ж зайшла мова про суму трансферу, то брати Суркіси виявилися дипломатичнішими – Ігор: “Це конфіденційна інформація”, Григорій: “Сума адекватна вартості гравця”.

А от прес-аташе московського “Спартака” Олексій Зінін дав зрозуміти, що компенсаційна сума за перехід Ващука є меншою від 800 тисяч доларів.

За кулісами цього конфлікту і сайту Владислава Ващука залишилися справжні причини переходу футболіста в інший клуб. Але з різних натяків, які просочилися в засоби масової інформації, можна зробити висновок, що президент “Динамо” Ігор Суркіс не найкращим чином розмовляв з Ващуком перед тим, як продовжити з ним контракт. Цим і скористалися москвичі. Як відомо, розвідка росіян працює чудово на всіх полях, і не лише футбольних.

А от чи вже скористався порадою об’єднаного соціал-демократа Григорія Суркіса Владислав Ващук, нам поки що невідомо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG