Доступність посилання

ТОП новини

Членство в Європейському Союзі - рушійна сила в процесі реформування Європи


Членство в Європейському Союзі - рушійна сила в процесі реформування Європи

Членство в Європейському Союзі -- рушійна сила в процесі реформування Європи. З доповіддю на таку тему комісар Європейської Комісії з питань розширення Гюнтер Ферхойген виступитить на засіданні парламентів кількох західноєвпропейських країн. Свій вояж, аби ще раз переконати парламентарів у перевагах розширення ЄС, Гюнтер Ферхойген розпочав із парламенту Великобританії. Отже які позитиви, на думку комісара ЄС принесе Європі розширення Європейського Союзу.

Першою країною до якої вирушив з роз’яснювальною промовою щодо переваг розширення ЄС та про те як технічно це відбувається , стала Великобританія. Чому саме туманний альбіон? Бо якраз у британському парламенті все ще лишається чимало євроскептиків. Їм неподобається ані розширення ЄС , а тим більше запровадження у Великобританії спільної Європейської валюти “євро”. Однак доповідь комісара з питань розширення ЄС повинна справити на євроскептиків позитивне враження. І переконати їх не відмовлятись від ратифікації майбутнього договору про вступ нових членів у Європейський Союз.

Гюнтер Ферхойген зокрема зазначив що відправною точкою у перебудові Європи стало 31 березня 1998 року, коли під час Саміту в Копенгаґені було ухвалене рішення про долучення до ЄС десяти країн з центральної і східної Європи. Через місяць , зазаначає Гюнтер Ферхойген у своїй промові, в столиці Греції – Афінах під час саміту ЄС між главами держав і урядів країн Європейського Союзу та країн кандидатів буде підписана угода про всуп цих країн у Європейський Союз. Сам собою договір навіть за формою досить вражаючий, солідний документ, який складаться із 5 ти тияч 5-сот сторінок, перекладених на 21 європейську мову.

Однак передуватиме цій історичній події загальнонародний референдум у Мальті. Мальтійці мусять сказати своє слово, чи долучатись їм до ЄС чи ні. Тому після Лондону Комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген планує відвідати Мальту і прочитати там низку лецій у Мальтійському університеті та інших навчальних і громадських установах. Щодо референдуму в Мальті, то Європейський Союз оптимістично налаштований на його результати.

Щоправда по при весь оптимізм Гюнтер Ферхойген остерігається що проблеми можуть виникнути під час ратифікації договору парламентами різних держав про вступ у ЄС нових країн, зокрема в парламенті Великобританії, Данії, Португалії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG