Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок завершився візит прем’єр-міністра України Віктора Януковича до Брюсселя


У вівторок завершився візит прем’єр міністра України Віктора Януковича до Брюсселя

Програма другого дня перебування українського прем’єра в бельгійській столиці включала в себе переговори з міністром закордонних справ Греції Георгіо Папандрео, оскільки Греція нині головує в ЄС, з комісаром Єврокомісії, Крісом Паттеном. Планувалась зустріч з Верховним представником ЄС у справах оборонної та зовнішньої політики Хав’єром Соланою. Однак за невідомих причин саме ця зустріч не відбулася.

У вступному ж слові Джордж Робертсон заявив, що дуже радий бачити в стінах НАТО нового українського прем’єра . А Віктор Янукович - у свою чергу – відповів, що Україна планує вступити до НАТО, імплементує цільовий план співпраці з НАТО та здійснює разом з альянсом військові реформи в Україні.

На запитання кореспондента “Радіо Свобода”, яким чином новий уряд планує залатати дірки військового бюджету, адже без фінансів не можливо створити армію , яка б відповідала критеріям НАТО, Віктор Янукович відповів:”Саме виконання цільового плану - воно і передбачено в реформуванні збройних сил і дії уряду будуть направлені на виконання цього цільового плану.”

Військовий дефіцит України сягає сорока відсотків.
XS
SM
MD
LG