Доступність посилання

ТОП новини

АМЕРИКАНЦІ СХВАЛЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ ПРЕЗИДЕНТА БУША


АМЕРИКАНЦІ СХВАЛЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ ПРЕЗИДЕНТА БУША

Нью-Йорк, 15 квітня 2003 - Як показує останнє опитування громадської думки у Сполучених Штатах, американці вважають перемогу у війні з Іраком великим досягненням і схвалюють діяльність президента Джорджа Буша.

Взяття Багдада значно зміцнило політичні позиції президента Буша. Більшість американців високо оіцінюють перемогу у війні незалежно від того, чи знайдуть на іракській території хімічну та біологічну зброю і чи схоплять Саддама Гуссейна, якщо він ще живий. 73 % опитуваних американців схвалюють діяльність президента Буша , це на 26% більше, ніж за тиждень перед початком війни, 79 % позитивно оцінюють його роль як головнокомандувача у війні у Перській затоці. Навіть серед членів демократичної партії популярність республіканця Буша сягнула шістдесяти одного відсотка.

Це опитування громадської думки здійснили спільно газета “ Нью-Йорк Таймс” і відділ новин телемережі Сі-Бі-Ес у минулий уікенд.

“Нам тепер не потрібен Саддам Гуссейн, ані живий, ані мертвий, і не потрібна його зброя. Його режим знищено, і це головне. Ми перемогли. Іракський народ вітає наших солдатів як визволителів”, - сказала Керол Хейуорд, жителька Нью-Йорка, в розмові з кореспондентом “Нью-Йорк Таймс”. Як показало опитування, вперше від початку війни з тероризмом більшість американців, 62%, вважає, що країна близька до перемоги також і в цій війні. Шестеро з кожних десяти американців вважають цілком можливим, що Сполучені Штати після швидкої перемоги в Іраку вдадуться до втручання у Північній Кореї, яка загрожує ядерною зброєю, або в Сирії, яка є одним із чільних спонсорів міжнародного тероризму і дає притулок наближеним Саддама Гуссейна. Половина опитуваних вважає ймовірним воєнне вторгнення в Іран, чий режим президент Буш назвав складовою “вісі зла”. Айна Арнесс з міста Гігінсвілл, штат Міссурі, схвалює превентивні, тобто запобіжні дії проти країн, які загрожують Сполученим Штатам. Так само думає Адам Колмен з Александрії, штат Вірджинія, хоча у принципі він проти застосування сили. Більшість опитуваних американців воліє, щоб майбутні операції, подібні до іракської, також здійснювалися не самими Сполученими Штатами, а коаліцією зацікавлених держав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG