Доступність посилання

ТОП новини

Сербська полiцiя з’ясувала усi подробицi у зв’язку зі вбивством прем’єр-міністра Зорана Джинджича, каже мiнiстр внутрiшнiх справ Душан Михайлович


Михайло Рамач Сербська полiцiя з’ясувала усi подробицi у зв’язку зі вбивством прем’єр-міністра Зорана Джинджича, каже мiнiстр внутрiшнiх справ Душан Михайлович

Белград, 7 квiтня – Протягом вихiдних опинилися за гратами колишнiй заступник начальника полiтичної полiцiї Милорад Брацанович, колишнiй голова уряду самопроголошеної сербської держави у Хорватiї Бора Микелич та популярний спiвак Аца Лукас. Полiцiя повiдомляє, що досi порушено кримiнальну справу проти восьмисот осiб, а затримано двi тисячi пiдозрюваних.

Мiнiстр Михайлович каже, що вбивця та усi учасники в замаху на голову уряду дали слiдчим органам докладнi данi про мережу органiзаторiв і про злочин. За словами мiнiстра, на волi наразi перебуває десять членiв злочинної мережi, якi неспроможнi дестабiлiзувати державу. У нинiшнiх газетах надруковані кiлька матерiалiв, у яких висловлюється упевненiсть, що Москва не буде зволiкати з видачею Мир’яни Маркович, дружини екс-президента Слободана Милошевича, та їхнього сина Марка Милошевича. Маркович запiдозрюють у причетностi до вбивства колишнього президента Сербiї Iвана Стамболича. Щодо Марка Милошевича, вiн був пов’язаний з членами злочинного угруповання, яке скоїло замах на Джинджича. Молодий Милошевич, як пише сербська преса, купив вiллу в елiтному московському районi Барвiха в час, коли югославський послом у росiйськiй столицi був рiдний брат Слободана Милошевича. Членiв сiм’ї Милошевича Белград розшукує за посередництвом Iнтерполу.

Прем’єр-мiнiстр Зоран Живкович у нинiшньому iнтерв’ю столичному Радiо Б 92 твердив про певнi oзнаки того, що окремi полiтичнi сили були посередньо пов’язанi iз замахом на Джинджича. Живкович вiдмовився сказати, кого має на увазi, оскiльки це, за його словами, справа слiдства. Проте, заступник голови уряду Чедомир Йованович уточнив, що колишнiй президент Югославiї Воїслав Коштуница “повинен нести вiдповiдальнiсть за те, що не зробив або що не мiг зробити, поки був на чолi держави”. Йованович каже, що Коштуница порвав зi Слободаном Милошевичем, але не з його системою. Уряд Джинджича був заручником Коштуници, каже вiце-прем’єр.

А щодо надзвичайного стану, урядовцi заявляють, що його буде скасовано на Велику П’ятницю або на Велику Суботу за старим календарем, тобто 25 або 26 квiтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG