Доступність посилання

ТОП новини

В Криму міліція розігнала наметове містечко дрібних підприємціі, які голодували під стінами кримського уряду


Володимир Притула В Криму міліція розігнала наметове містечко дрібних підприємціі, які голодували під стінами кримського уряду

Симферополь, 14 квітня 2003 - Ми уже розповідали про акцію протесту дрібних підприємців у Симферополі, які оголосили голодування і вимагають від кримської влади припинити утиски малого бізнесу. Зранку 14-го квітня представники правоохоронних структур силою ліквідували наметове містечко, в якому перебували учасники акції протесту, однак вже за кілька годин голодування на центральному майдані Симферополя відновилося.

Кілька десятків дрібних підприємців протестують під стінами Постійного представництва Президента України в Криму. Вони принесли до представництва скаргу до президента Кучми, але ніхто з чиновників до них не вийшов.

На центральному майдані Симферополя поблизу уряду автономії 8 колишніх торговців з комунального ринку “Автостоп” із 31 березня проводять голодування. О 6-й ранку 14-го квітня близько сотні міліціонерів та осіб, одягнутих у цивільний одяг, силою ліквідували наметове містечко, в якому розташувалися учасники акції протесту. Між правоохоронцями і протестувальниками, серед яких були переважно жінки, відбулися сутички, однак ніхто не постраждав. Один з дрібних підприємців був затриманий правоохоронцями, але згодом його відпустили. Розповідає одна з учасниць зіткнення з ранковими нападниками: “Вони нас швидко оточили – переодягнені у цивільне хлопці. Вони були ,наче обкурені, і несамовиті. Почали різати і рвати намети. А міліція стала витісняти жінок. Ті молодчики стягували жінок з розкладачок, забирали речі. Дуже багато забрали речей. У багатьох жінок були сумки з грошима, документами – і все це вантажили на дві вантажні автомашини. Забирали все підряд. Все! Навіть воду, що залишили дівчатам, які голодують, і ту забрали. Ламали, руйнували все на світі!”

В Центрі громадських зв’язків Головного Управління МВС України в Криму тим часом повідомили, що ранкова акція була здійснена на виконання рішення місцевого суду, який 11 квітня за позовом міськвиконкому Симферополя визнав акції протесту незаконними і постановив ліквідувати наметове містечко. За повідомленням міліцейського главку, операцію здійснили співробітники виконавчої служби Центрального району Симферополя, а міліція лише забезпечувала при цьому правопорядок.

Самі ж пікетувальники кажуть, що з ними поводилися брутально і жодних документів, рішень суду ніхто з нападників не показав. У понеділок же вони відновили один намет і повідомили, що продовжать свою акцію протесту. Цей конфлікт триває уже кілька років. З 2000-го року симферопольський міськвиконком намагається закрити останній у місті комунальний ринок “Автостоп”, який розташований у центрі Симферополя. Торік у грудні цей ринок таки ліквідували. І з того часу дрібні торговці, а їх близько 200 осіб, вимагають відновлення його роботи, припинення тиску влади на малий бізнес. Вони стверджують, що стали конкурентами кількох поруч розташованих приватних ринків, інтереси яких лобіюють корумповані чиновники.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG