Доступність посилання

ТОП новини

Шармантному Бельмондо - 70


Людмила Ваннек Шармантному Бельмондо - 70

Прага, 10 квітня 2003 - "Почекайте! Я ще не докурив своєї останньої цигарки!". Цю фразу, можливо дехто ще пам’ятає і – як і я – пов’язує з особою француза-шармера Жана Поля Бельмондо у пародійному фільмі "Чудовий".

Важко повірити, що тОму справді чудовому стрункому, спортивному елегантному – у білому костюмі з гвоздикою у петлиці – атлетові – а саме так він виглядав у всіх своїх фільмах сімдесятих років – виповнилося вже 70...

Усе ще такий же стрункий та спортивний, але вже поважніший, сивий... все ще шармантний, але вже більш розсудливий Бельмондо нині – не лише зірка світового кіно першої величини, а й кавалер ордену Почесного легіону за професійну діяльність.

Роль Мішеля Пуаккара, героя фільму "На останньому диханні" - між іншим перша роль Бельмондо взагалі – стала для нього квінтесенцією цілого акторського міфу – життя без перепочинку, "на останньому диханні" – такою є позиція його багатьох екранних героїв. І, звичайно, справедливість... Вона є основною рисою чи не усіх персонажів Бельмондо.

Згадаймо фільм "Професіонал". Колишній агент французької розвідки мстить цілій системі, аби відмити своє ім’я. Наприкінці фільму, коли він, супроводжуваний музикою Еньо Морікконе, повільно крокує до гелікоптера, знаючи, що у спину йому от-от вистрілять, ... посміхається. У цьому він увесь – типовий герой Бельмондо: трохи зверхній, ніколи без гумору і завжди шармантний...

А ще його герої часто є цинічними анархістами, які нічого не мають проти того, щоб використати для себе те суспільство, до якого вони ставляться з презирством (скажімо, "Злодій" Луї Маля).

Навіть шахраї в його виконанні стають симпатичними і викликають посмішку. Пригадуєте "Чудовисько" чи "Борсаліно"? І, звичайно, його герої завжди у супроводі красунь-партнерок.

Протягом трьох десятиліть Бельмондо знявся у вісімдесятьох фільмах. Останнім часом він знову грає на сцені, яку ніколи не забував.

Наприкінці минулого року знову одружився – не будемо рахувати вкотре, але і цього разу – як і раніше – з молодою красунею.

Можливо, це і є його таємниця – як назавжди залишатися струнким, елегантним і – не забудьмо – шармантним – Бельмондо... Все одно важко повірити, що йому вже 70!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG