Доступність посилання

ТОП новини

Українськi глядачi зможуть побачити документальну драму молдовського Центру мистецтв Coliseum "Сьома Кафана" - про жiнок, що стали секс-рабинями


-- no author -- У виставi розповiдається про долю жiнок, якi стали жертвами сучасної работоргiвлi, перетворившись на безправнi апарати з надання секс-послуг у пiдпiльних європейських борделях,- повiдомляє Швейцарська культурна програма в Українi.

У виставi розповiдається про долю жiнок, якi стали жертвами сучасної работоргiвлi, перетворившись на безправнi апарати з надання секс-послуг у пiдпiльних європейських борделях,- повiдомляє Швейцарська культурна програма в Українi.

Виставу поставив вiдомий молдовський режисер Мiхай Фус з групою молодих акторiв провiдних театрiв цiєї країни в Центрi мистецтв Coliseum за фiнансової пiдтримки Швейцарського бюро спiвпраці i розвитку.

У драмi немає вигаданих фактiв, подiй i слiв. Задумавши цей проект, художники записали десятки справжнiх розповiдей дiвчат, що зазнали приниження i знущання вiд торговцiв "живим товаром". П''єса написана за мотивами їхнiх шокуючих свiдчень. Ïї героїнi - молодi балканськi жiнки, однак сотнi аналогiчних розповiдей можна почути з вуст росiянок, румунок, українок.

Пiсля прем''єри, що вiдбулася у вереснi 2001 року, вистава "Сьома Кафана" спричинила бурхливi дискусiї в Молдовi. Ïї було представлено у Бонні, трупу було також запрошено на гастролi до Францiї.

10-11 травня виставу можна буде подивитися в одному з театрiв Києва.
XS
SM
MD
LG