Доступність посилання

ТОП новини

12-те засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі


Славко Волинський 12-те засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі

Брюссель, 13 травня 2003 року.

Славко Волинський

13-го травня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі розпочалася дводенна низка семінарів за участю начальників Генеральних штабів країн НАТО та їхніх партнерів. Розпочалися ці конференції засіданням Комісії Україна-НАТО. Українську делегацію очолив начальник Генштабу України генерал Олександр Затинайко.

«12-те військове засідання Комісії Україна-НАТО відбулось дуже оперативно, - зазначив для радіо “Свобода” Олександр Затинайко, - але і досить ефективно».

Чи були підписані якісь документи? - поцікавився я в українського начальника Генштабу генерала Затинайка: “Документи не підписували, але головне те, що відбулось повне порозуміння з партнерами.” На запитання, про що домовилися члени засідання Україна – НАТО генерал Затинайко відповів:

“Ми розглянули питання про становище Збройних Сил у період військової реформи. Відповідно, я поділився, що зроблено і що на перспективу буде робитися з реформування Збройних Сил та виконання державної програми будівництва і розвитку Збройних Сил.

Ще я хотів би зазначити, що на сьогоднішній день я задоволений, що НАТО добре володіє ситуацією, знає структуру Збройних Сил і знає ті болючі питання, які на сьогоднішній день потрібно вирішувати, щоб надати допомогу. Вони розуміють, що питання реформування збройних сил - це питання державне .

Друге - це фінансово-матеріальне забезпечення цього питання. Відповідно, це бюджет і фінансове забезпечення.

І третє - це надання допомоги в соціальних питаннях і питаннях утилізації надлишкової техніки і озброєння”.

Те, що здійснювати збройні реформи з бюджетним дефіцитом у 42 % досить не просто, тема не нова. Новий елемент - це утилізація надлишків зброї. Йдеться про ліквідацію снарядів, патронів та іншої застарілої зброї. Але для цього також необхідні кошти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG