Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура порушила новi кримiнальнi справи щодо колишнiх керiвникiв корпорацiї "Єдинi енергетичнi системи України" i винесла постанови про їх затримання, повiдомив заступник Генерального прокурора Вiктор Кудрявцев


-- no author -- На прес-конференцiї сьогодні у Києвi вiн повiдомив, що Геннадiй Тимошенко та Антонiна Балюра затриманi i перебувають у СIЗО, Лiдiя Сокольченко – у лiкарнi пiд вартою, Євген Шаго – у розшуку.

На прес-конференцiї сьогодні у Києвi вiн повiдомив, що Геннадiй Тимошенко та Антонiна Балюра затриманi i перебувають у СIЗО, Лiдiя Сокольченко – у лiкарнi пiд вартою, Євген Шаго – у розшуку.

За словами В. Кудрявцева, кримiнальну справу щодо всiх чотирьох екс-керiвникiв "ЄЕСУ" було порушено 13 травня за двома статтями: службова фальсифiкацiя i приховання валютної виручки.

Як зазначив начальник управлiння з розслiдування особливо важливих справ Генпрокуратури Василь Драган, кримiнальнi справи порушені на пiдставi матерiалiв, видiлених з кримiнальних справ щодо Юлiї Тимошенко i Павла Лазаренка. За його словами, "мова йде про приховання цими особами (екс-керiвниками "ЄЕСУ") валютної виручки розмiром 902 млн. доларiв США, 102 млн. фунтiв стерлiнгiв, 20 млн. нiмецьких марок, 220 млн. французьких франкiв".

Начальник управлiння повiдомив, що рiшення про затримання всiх чотирьох колишнiх керiвникiв "ЄЕСУ" було ухвалене, оскiльки вони "умисно ухилялися вiд слiдчих дiй". Лідію Сокольченко, яка до цього перебувала на пiдписцi про невиїзд у зв''язку з погiршенням стану здоров''я, також було вирішено затримати, оскiльки у неї "не встановлено наявнiсть тяжких захворювань", якi б заважали проведенню слiдчих дiй, крiм того, вона порушувала режим лiкування, сказав Василь Драган.
XS
SM
MD
LG