Доступність посилання

ТОП новини

Наприкінці тижня регіональне представництво Комітету виборців України оприлюднить результати своїх спостережень щодо виборчої кампанії на посаду міського голови у Запоріжжі


Леся Кленович Наприкінці тижня регіональне представництво Комітету виборців України оприлюднить результати своїх спостережень щодо виборчої кампанії на посаду міського голови у Запоріжжі

Запоріжжя, 21 травня 2003 - Про це заявив представник Комітету Микола П’ятиборець.

Вже зараз можна сказати, що передвиборча кампанія у Запоріжжі відбувається з численними порушеннями етичного та юридичного характеру, - каже Микола П’ятигорець. Головна причина – недосконале законодавство про вибори, яке дозволяє зацікавленим особам застосовувати “брудні” піар-технології, а також незаконно втручатися в особисте життя громадян шляхом нав’язування їм того чи іншого кандидата в мери.

Зокрема, у десяти школах обласного центру днями тинялися невідомі люди, пропонуючи директорам тисячі гривень (ніби-то, для матеріального заохочення педагогів). Натомість вчителі мали б підтримати на виборах губернатора Євгена Карташова. До честі працівників освіти, гроші взяти керівники шкіл відмовились, про дії незнайомців негайно повідомили у міськвиконком.

Зі свого боку Комітет виборців запопонував виборчкому дозволити спостерігати за виборами якомога більшій кількості представників громадських організацій Запоріжжя. Але, згідно з чинним законодавством, міськвиборчком не має права давати такі дозволи, проте не існує й заборони щодо цього.

А зволікати нікуди. До виборів залишилось трохи більше двох тижнів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG