Доступність посилання

ТОП новини

Ухвалення парламентом закону про податок на прибутки фiзичних осiб є черговим значним проривом у податковiй реформi, сказав журналістам перший вiце-прем''єр i мiнiстр фiнансiв Микола Азаров


-- no author -- Верховна Рада у четвер ухвалила закон про податок на доходи фiзичних осiб, яким встановлюється ставка єдиного податку розмiром 13%, а з 2007 року - 15%.

"Уряд i парламент усунули пробіл у законодавствi, який зяяв дев''ять рокiв i викликав рiзнi проблеми", - сказав вiн.

Верховна Рада сьогодні ухвалила закон про податок на доходи фiзичних осiб, яким встановлюється ставка єдиного податку розмiром 13%, а з 2007 року - 15%.

Як наголосив Микола Азаров, законодавчо закрiплений пiдхiд, при якому в центрi – iнтереси громадян.

Перший вiце-прем''єр зазначив, що на тлi здiйснюваного i пiдвищення заробiтної плати, що планується, зниження ставки прибуткового податку є iстотним збiльшенням реальних прибутків українцiв. Як повiдомлялося, за закон проголосували 352 депутати при необхiдному мiнiмумi 226.

Нинi ставка оподаткування прибутків фізичних осiб визначається за шкалою вiд 10% до 40%, а мiнiмальний неоподатковуваний податком мiнiмум прибутків становить 17 гривень.

Закон встановлює податкову соцiальну пiльгу для будь-якого платника податкiв розмiром, що дорiвнює однiй мiнiмальнiй зарплатi (з розрахунку на мiсяць), встановленiй законом на 1 сiчня звiтного податкового року.

На перехiдний перiод встановлюються такi розмiри податкової соцiальної пiльги: у 2004 роцi - розмiром 30% вiд суми податкової соцiальної пiльги, в 2005-м - розмiром 50%, у 2006-му - 80%, у 2007-му - 100%.

В Українi з 1 сiчня 2003 року мiнiмальна заробiтна плата становить 185 гривень, а з 1 липня - 237 гривень.
XS
SM
MD
LG