Доступність посилання

ТОП новини

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Євген Марчук заявляє, що з’явилася можливість "розблокування українсько-американських відносин"


-- no author -- Про це він заявив у інтерв''ю газеті "День", розповідаючи про зустріч з радником президента США із національної безпеки Кондолізою Райс.

Про це він заявив у інтерв''ю газеті "День", розповідаючи про зустріч з радником президента США із національної безпеки Кондолізою Райс. За словами Марчука, під час зустрічі, "по-перше, йшлося про подальші можливості розблокування українсько-американських відносин. У принципі, можна сказати, що така можливість з’явилася. Кондоліза Райс це підтвердила".

Відповідаючи на запитання, чи можуть бути реанімовані три негативні фактори у відносинах зі США – справа Гонгадзе, плівки екс-майора державної служби охорони Миколи Мельниченка та "кольчужний скандал", Євген Марчук зазначив, що можуть.

Проте додав, що не може передбачити, за яких умов: «Я не можу передбачити. Триває великий процес, а на узбіччі залишилося ще багато чого різного. Можливо, еволюція ситуації щодо Іраку зніме проблему «Кольчуг». Але поки що, як заявляють у Вашингтоні, питання не зняте. Хто його може реанімувати, за яких обставин, чи захоче хтось це зробити, - зараз сказати неможливо. Але треба пам’ятати, що це існує. Позитивна співпраця має перекрити ті проблеми, які були».
XS
SM
MD
LG