Доступність посилання

ТОП новини

Український миротворчий контингент направляється в Iрак на перiод до закiнчення мiжнародної миротворчої операцiї. Про це зазначено в iнформацiї про відрядження миротворчого контингенту, пiдготовленiй Радою нацiональної безпеки i оборони


-- no author -- Вiдповiдний пакет документiв розданий народним депутатам сьогодні. Законопроект про схвалення рiшення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участi в мiжнароднiй миротворчiй операцiї в Iраку зареєстрований у парламентi 2 червня.

Вiдповiдний пакет документiв розданий народним депутатам сьогодні. Законопроект про схвалення рiшення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участi в мiжнароднiй миротворчiй операцiї в Iраку зареєстрований у парламентi 2 червня.

У документi вказується, що термiн перебування українських миротворцiв може бути продовжений Президентом України за поданням Мiнiстерства закордонних справ, узгодженим з Мiнiстерством оборони.

Замiну особового складу українського миротворчого контингенту планується проводити кожних пiвроку повiтряним або морським транспортом.

Миротворчий контингент може бути також вiдкликаний до завершення цiєї операцiї у разi, якщо його подальша участь стане недоцiльною через iстотну змiну мiжнародного вiйськово-полiтичного стану або обставин у регiонi перебування, рiшення про припинення фiнансування.

Рiшення про вiдкликання контингенту ухвалюється Президентом з урахуванням мiжнародних зобов''язань України за поданням МЗС, узгодженим з Мiноборони або за пропозицiєю Верховної Ради. Український контингент пiдпорядковуватиметься Генеральному штабу Збройних Сил України i дiятиме пiд егiдою об''єднаного командування для виконання резолюцiї Ради безпеки ООН.

Питання статусу вiйськовослужбовцiв українського контингенту,їхнього правового захисту i гарантування безпеки вирiшуватиметься спiльно зi США i узгоджуватиметься пiсля ухвалення Україною рiшення про направлення миротворцiв до Iраку.
XS
SM
MD
LG