Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна правозахисна організація "Amnesty International" оприлюднила сьогодні у Києві Звіт про порушення людських прав у світі за підсумками минулого року. В частині, присвяченій Україні, чотири блоки: тортури і жорстоке поводження, умови утримання у в’язницях, напади на журналістів та свобода слова


-- no author -- Автори звіту зазначають, що в українських правоохоронних органах систематично застосовуються тортури і жорстоко поводяться із затриманими. У розділах, які стосуються свободи слова і журналістської діяльності, автори звіту наголошують, що справи загиблих журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова не розкриті. А влада, йдеться у звіті, продовжує втручатися у роботу засобів масової інформації.

Автори звіту зазначають, що в українських правоохоронних органах систематично застосовуються тортури і жорстоко поводяться із затриманими. За словами речниці української асоціації “Міжнародна амністія” Антоніни Тарановської, умови утримання в СІЗО в’язницях майже зовсім не змінилися. Вони досі не відповідають міжнародним стандартам.

У розділах, які стосуються свободи слова і журналістської діяльності, автори звіту наголошують, що справи загиблих журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова не розкриті. А влада, йдеться у звіті, продовжує втручатися у роботу засобів масової інформації.
XS
SM
MD
LG