Доступність посилання

ТОП новини

У йорданському місті Акаба завершилися переговори президента США Джорджа Буша з прем’єр-міністрами Ізраїлю і Палестинської автономії – Аріелем Шароном і Махмудом Аббасом


-- no author -- Після зустрічі Махмуд Аббас пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб покласти край озброєній боротьбі палестинців проти Ізраїлю. Аріель Шарон, зі свого боку, повідомив, що Ізраїль негайно почне демонтувати єврейські поселення, незаконно збудовані на палестинських землях.

Після зустрічі Аббас пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб покласти край озброєній боротьбі палестинців проти Ізраїлю. Аріель Шарон, зі свого боку, повідомив, що Ізраїль негайно почне демонтувати єврейські поселення, незаконно збудовані на палестинських землях.

Джордж Буш заявив, що США рішуче підтримують створення незалежної палестинської держави, й наголосив на потребі безпеки Ізраїлю. На думку американського президента, на саміті в Акабі був досягнутий істотний поступ.

Головною темою саміту була реалізація міжнародного плану близькосхідного врегулювання.

Напередодні лідери арабських держав, які зустрілися з Бушем в Єгипті, заявили, що будуть перешкоджати діяльності терористичних угруповань на Близькому Сході.
XS
SM
MD
LG