Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається, що після того, як в Америці завершиться правосуддя над колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком, він буде доставлений на батьківщину. Про це заявив сьогодні журналістам в Одесі Генеральний прокурор України Святослав Піскун


-- no author -- За його словами, справа Лазаренка є найбільшою кримінальною справою в історії України, а можливо, і в світі. Вона налічує 6,5тисяч томів. Як зазначив Генпрокурор Піскун, ця справа стосується не тільки Павла Лазаренка, у ній є прізвища 25 осіб, серед яких народні депутати і чільні посадовці.

За його словами, справа Лазаренка є найбільшою кримінальною справою в історії України, а можливо, і в світі. Вона налічує 6,5тисяч томів. Як зазначив Генпрокурор Піскун, ця справа стосується не тільки Павла Лазаренка, у ній є прізвища 25 осіб, серед яких народні депутати і чільні посадовці.

Прокуратура Сполучених Штатів обвинувачує Павла Лазаренка, ув’язненого у Сан-Франциско, у відмиванні 114 мільйонів американських доларів через приватні американські фінансові установи. В Україні проти Лазаренка також висунуті обвинувачення у фінансових махінаціях. У Швейцарії його вже визнали винним у відмиванні грошей і засудили до вісімнадцяти місяців ув’язнення умовно.

Зараз в Україні перебуває група американських юристів. Вони проводять допити українських свідків у справі Лазаренка, яка розглядатиметься в Америці 18 серпня цього року.
XS
SM
MD
LG