Доступність посилання

ТОП новини

Україна i Польща домовилися про заходи, якi дозволять зняти питання вiзового режиму мiж двома країнами пiсля розширення Європейського Союзу


-- no author -- Про це заявили секретар Ради нацiональної безпеки i оборони України Євген Марчук i секретар Бюро нацiональної безпеки Польщі Марек Сивець журналiстам у Києвi пiсля проведеного ними чергового засiдання консультативного комiтету президентiв двох країн.

Про це заявили секретар Ради нацiональної безпеки i оборони України Євген Марчук i секретар Бюро нацiональної безпеки Польщі Марек Сивець журналiстам у Києвi пiсля проведеного ними чергового засiдання консультативного комiтету президентiв двох країн.

"Польська сторона дуже педантично ставиться до того, як зробити кордони для громадян, особливо громадян України, вiльними i прозорими пiсля впровадження вiз", - наголосив Євген Марчук.

За його словами, це пiдтверджується, зокрема, тим фактом, що Польща збирається вiдкрити п''ять консульств на територiї України i видавати довгостроковi вiзи українцям, якi їдуть у Польщу. "Це знiме питання вiзового режиму", - наголосив секретар РНБО.

При цьому вiн зазначив, що запровадження вiзового режиму не є проблемою українсько-польських відносин. "Вступаючи в ЄС, Польща змушена приймати правила Євросоюзу",-додав Євген Марчук.

Зі свого боку Марек Сивець зазначив, що згідно з українсько-польськими домовленостями Варшава має намiр працевлаштувати в Українi 150 осіб, якi видаватимуть вiзи українцям. Вiн повiдомив, що Польща планує цього року видати 550 тисяч вiз українським громадянам. При цьому, за його словами, є намiр видавати багаторазовi i довгостроковi вiзи, якi надаватимуться "за професiйними категорiями". "Надалi вiзи будуть доступнiшими i легшими", - наголосив Марек Сивець.

Польський секретар Бюро національної безпеки не назвав термiну запровадження вiзового режиму, зазначивши, що рiшення про це ухвалюватиметься спiльно з Брюсселем. При цьому вiн запевнив, що це станеться "дуже швидко".
XS
SM
MD
LG