Доступність посилання

ТОП новини

Цивiльна особа може очолювати Мiноборони України, а в країнi буде армiйський омбудсмен – це передбачає Закон про демократичний громадянський контроль над вiйськовою органiзацiєю i правоохоронними органами України, який ухвалила сьогодні Верховна Рада


-- no author -- Цивiльнi особи можуть призначатися на посаду мiнiстра оборони та iншi керiвнi органи у Збройних силах i вiйськових формуваннях, а також правоохоронних органах.

Цивiльнi особи можуть призначатися на посаду мiнiстра оборони та iншi керiвнi органи у Збройних силах i вiйськових формуваннях, а також правоохоронних органах.

У законi визначено особливостi i обмеження в здiйсненнi цивiльного контролю, а також повноваження в цьому питаннi парламенту, його комiтетiв i спецкомiсiй, депутатiв, Президента, уряду, Ради нацiональної безпеки i оборони, органiв мiсцевого самоврядування, Криму i ЗМI, а також визначаються форми реалiзацiї парламентського контролю над виконанням прав вiйськовослужбовцiв. Крiм того, визначаються форми участi громадян i їх об''єднань у цивiльному контролi.

Закон впроваджує посаду представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини у справах захисту вiйськовослужбовцiв, визначає його функцiї i повноваження, а також форму громадянського контролю об''єднань громадян.

Згiдно iз законом, контроль над використанням коштiв держбюджету, якi виділяються на нацiональну безпеку, оборону i правоохоронну діяльність, здiйснює Рахункова палата.

Взаємодiя Збройних сил та iнших вiйськових формувань з Верховною Радою закон покладає на одного iз заступникiв керiвника вiдповiдного мiнiстерства або iншого центрального органу виконавчої влади.
XS
SM
MD
LG