Доступність посилання

ТОП новини

САРС


Мирослава Гонгадзе САРС

Вашингтон, 24 червня 2003 - Епідемія атипової пневмонії (САРС) потроху вщухає. Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила столицю Китаю - Пекін - зі списку регіонів, що особливо вражені хворобою. І скасувала заборону на подорожі до цієї країни.

Регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Шігеру Омі заявив, що Пекін залишався останнім містом, куди у зв’язку з епідемією САРСу не радили подорожувати. У Пекіні зареєстрували найбільшу кількість випадків атипової пневмонії.

З кінця минулого року в Китаї були заражені епідемією понад 5300 осіб, зареєстровані 340 смертей внаслідок хвороби. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що минуло понад 20 днів відтоді, як у Пекіні був зареєстрований останній випадок зараження САРСом.

Представник ВООЗ зокрема зазначив:

„Віднині Всесвітня організація озорони здоров”я скасовує рекомендацію на обмеження подорожей будь- куди у світі. Поза тим, незважаючи на цей успіх, нам треба залишатись пильними. Не можна самозаспокоюватись, інспектування повинне продовжуватись ще хоча б рік”, – сказав Шігеру Омі.

Минулого тижня в Малайзії відбулась міжнародна конференція, у перебігу якої лікарі з різних країн ділились досвідом боротьби з новою епідемією. І хоча поширення хвороби за оцінками експертів призупинилось, фахівці досі досліджують причини і наслідки смертельного вірусного захворювання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG