Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамблея Ради Європи занепокоєна збільшенням обсягів організованої торгівлі жінками і дітьми на континенті, передусім у Східній Європі


-- no author -- В ухваленому після дебатів проекті резолюції вона вимагає більш суворих покарань за торгівлю людьми і рекомендує країнам - постачальникам "живого товару", серед яких і Україна, якомога швидше вирішувати економічні проблеми, адже саме вони є головною причиною поїздок жінок на нелегальну роботу на Захід.

В ухваленому після дебатів проекті резолюції вона вимагає більш суворих покарань за торгівлю людьми і рекомендує країнам - постачальникам "живого товару", серед яких і Україна, якомога швидше вирішувати економічні проблеми, адже саме вони є головною причиною поїздок жінок на нелегальну роботу на Захід.

За підрахунками Ради Європи, щонайменше 500 тисяч жінок і дітей стають щорічно жертвами торгівлі людьми на європейському континенті. Десятки тисяч українських дівчат продаються щороку в сексуальне рабство, а центр торгівлі жінками перемістився з Таїланду і Філіппін в Україну.

Зокрема, такі дані наводить депутат Ради Європи від Нідерландів Анс Звервер. Під час дебатів у Страсбурзі вона зазначила, що деякі жінки зі Східної Європи свідомо погоджуються стати повіями на Заході, оскільки бачать у цьому єдиний вихід заробити на життя.

ПАРЄ закликала країни, звідки вивозять жінок, вжити ефективних заходів для поліпшення економічної ситуації. Кожній державі Ради Європи радять призначити доповідача з питань торгівлі людьми.

Також країнам рекомендували перевіряти, чи не співпрацюють з кримінальними групами шлюбні агентства, бюро працевлаштування, туристичні організації тощо. Крім того, країни-постачальники "живого товару" повинні провести інформаційні кампанії, щоб запобігти вивезенню жінок для сексуального рабства.
XS
SM
MD
LG