Доступність посилання

ТОП новини

У Києві представники правих націоналістичних партій України пікетували сьогодні посольство Польщі. Вони виступили проти намірів України вибачитися перед Польщею за трагічні події на Волині часів Другої Світової війни


-- no author -- Народний депутат Олег Тягнибок сказав журналістам, у разі, якщо президент України Леонід Кучма в однобічному порядку вибачиться перед Польщею за Волинську трагедію, то це підірве національну гордість українців. За словами депутата, польський уряд користується слабкістю української влади і вимагає вибачення, у той час як сама Польща не має наміру перепрошувати Україну за ту трагедію.

Народний депутат Олег Тягнибок сказав журналістам, у разі, якщо президент України Леонід Кучма в однобічному порядку вибачиться перед Польщею за Волинську трагедію, то це підірве національну гордість українців. За словами депутата, польський уряд користується слабкістю української влади і вимагає вибачення, у той час як сама Польща не має наміру перепрошувати Україну за ту трагедію.

Подібний пікет відбувся сьогодні і у Львові. 50 демонстрантів біля Генерального консульства Республіки Польщі тримали гасла : “Волинь-українська земля!”, “ОУН і УПА – наші герої!”

11 липня на Волині проходитимуть скорботні заходи з нагоди 60-х роковин українсько-польського конфлікту. Планується, що у них візьмуть участь президенти України і Польщі.
XS
SM
MD
LG