Доступність посилання

ТОП новини

Антидемпінгових санкцій не буде


Мирослава Гонгадзе Антидемпінгових санкцій не буде

24 березня стало відомо про ще один позитивний крок у відносинах між Україною та Сполученими Штатами. Міжнародна торгівельна комісія США прийняла рішення про незапровадження санкцій щодо демпінгу окремих видів товарів із України.

Міжнародна торгівельна комісія США заявила, що окремі хімічні складники добрив, які привозять із України, Росії та Білорусії, не загрожують американській промисловості. У зв’язку з цим заплановані санкції проти демпінгу цін на такі товари не будуть вводитися.

На ринку виробництва та постачання добрив для сільського господарства працює 13 американських компаній. Розслідування з приводу того, що поставки цієї продукції шкодять американському ринкові, проводилось понад рік. Ще в червні 2002 року Міжнародна торгівельна комісія висловила застереження й рекомендувала введення антидемпінгових санкцій. Більш ніж через півроку, 20 лютого 2003, року Міжнародна торгівельна комісія США провела відповідні слухання за результатами розслідування. Після перевірки усіх даних чотири члени Комісії вирішили, що санкції не потрібні. Для Української сторони остаточне рішення Комісії стало сюрпризом.

Тепер українські компанії (такі як “Стірол” та “Черкаський Азот”) можуть безперешкодно поставляти свою продукцію на американський ринок. Представники торгового представництва України в США задоволені таким розвитком подій і переконані, що це сприятиме торгівельній співпраці між Україною та США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG