Доступність посилання

ТОП новини

Практично всi керiвники фракцiй i груп парламентської бiльшостi пiд час зустрiчi з президентом пiдтвердили свiй намiр ухвалювати рiшення про направлення до Конституцiйного суду окремо президентського i парламентського законопроектiв з полiтичної реформи


-- no author -- Про це повiдомив у iнтерв''ю журналiстам пiсля зустрiчi у вiвторок лiдер групи "Демократичнi iнiцiативи" Степан Гавриш.

Про це повiдомив у iнтерв''ю журналiстам пiсля зустрiчi у вiвторок лiдер групи "Демократичнi iнiцiативи" Степан Гавриш.

За його словами, переважна бiльшiсть керiвникiв фракцiй i груп парламентської бiльшостi зазначили, що з юридичної точки зору необхiдно ухвалювати рiшення з кожного iз законопроектiв окремо.

"Парламентська бiльшiсть може пiдтримати i той, i iнший законопроект, якщо вони голосуватимуться окремими постановами", - вважає лiдер парламентської групи.

Водночас, повiдомив Гавриш, Президент Леонiд Кучма наголосив, що хоче уникнути конфлiктiв у парламентi, викликаних голосуванням з конституцiйних законопроектiв. За його словами, Леонід Кучма знову висловив готовнiсть вiдкликати свiй законопроект.

Сергій Гавриш зазначив, що бiльшiсть учасникiв зустрiчi висловилися за необхiднiсть пошуку можливостей запобiгти блокуванню роботи парламенту. Вiн також наголосив, що для Президента в конституцiйнiй реформi головним є взаємна вiдповiдальнiсть Кабiнету мiнiстрiв i парламенту, а також можливiсть Президента розпускати Верховну Раду у разi невиконання нею своїх функцiй. "Все iнше для нього не важливо", - сказав депутат.
XS
SM
MD
LG