Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Іван Павло Другий звернувся з Посланням до народів України і Польщі з нагоди 60-тих роковин трагічних подій на Волині


-- no author -- У вихорі Другої cвітової війни, - зазначає в посланні Святіший Отець Іван Павло Другий – темні дії зла отруїли серця, а зброя довела до пролиття невинної крові. Тепер у серцях більшості українців і поляків утвердилась потреба глибокої перевірки совісті.

У вихорі Другої cвітової війни, - зазначає в посланні Святіший Отець Іван Павло Другий – темні дії зла отруїли серця, а зброя довела до пролиття невинної крові. Тепер у серцях більшості українців і поляків утвердилась потреба глибокої перевірки совісті.

За словами Понтифіка, нове тисячоліття вимагає, щоб українці і поляки не залишались в’язнями сумних спогадів свого минулого, але, переосмислюючи з новим духом минулі події, глянули одні на одних поглядом поєднання. “Заохочую обидва братні народи, - звернувся Папа Римський, - незмінно перебувати у пошуках співпраці і миру.”

Святіший Отець надіслав це послання українською і польською мовами трьом високим керівникам Католицької церкви. Нагадаємо, що скорботні заходи, приурочені цій даті, відбуватимуться 11 липня на Волині за участю президентів України і Польщі.
XS
SM
MD
LG