Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщi Олександр Квасневський сподiваєься, що україський i польський народи пробачать один одному за подiї, що вiдбулися на Волинi в роки Другої свiтової вiйни


-- no author -- "Я дуже хотiв би, щоб слова прощення i примирення були висловленi з обох сторiн", - сказав Квасневський, виступаючи сьогодні в селi Павлiвці Волинської області на кладовищi, де похованi україцi i поляки – жертви подiй на Волинi 1943-1944 рокiв.

"Я дуже хотiв би, щоб слова прощення i примирення були висловленi з обох сторiн", - сказав Квасневський, виступаючи сьогодні в селi Павлiвці Волинської області на кладовищi, де похованi україцi i поляки – жертви подiй на Волинi 1943-1944 рокiв.

"Нове тисячолiття вимагає, щоб українцi i поляки не залишалися в''язнями сумних спогадiв свого минулого", - наголосив польський президент. За його словами, розглядаючи подiї минулого в новiй перспективi, беручись до побудови кращого майбутнього, український i польський народи повиннi подивитися один на одного з позицiй примирення. "Не iснує справедливостi без прощення, а спiвробiтництво без взаємної щиростi було б неповним", - сказав Олександр Квасневський.

Вiн наголосив, що сьогоднiшнi спiльнi українсько-польськi заходи з нагоди 60-рiччя подiй на Волинi є "одним з найважливiших етапiв на шляху, де ми спiльними зусиллями долаємо минуле i створюємо спiльне майбутнє". Вiн назвав Волинську трагедiю "приголомшливим прикладом всього зла, яке сталося мiж поляками i українцями в минулому сторiччi". За його словами, до грудня 1943 року "в кривавих волинських подiях" загинуло вiд 50 до 60 тисяч полякiв, в основному, мирних жителiв.

Квасневський заявив, що Польща цiнує позицiю незалежної України, яка разом з польською стороною "схиляє голову в сумних думах над трагiчними стежками" спiльної долi українцiв i полякiв.
XS
SM
MD
LG