Доступність посилання

ТОП новини

Копiя Туринської плащаницi, яка зараз перебуває у Києвi, напередодні була перенесена з греко-католицького храму Святого Василя до римо-католицького кафедрального храму Святого Олександра


-- no author -- Мiнська копiя Туринської плащаницi ще восени минулого року була перевезена до України з Бiлорусi. Спочатку вона зберiгалася у Львовi в храмi Святого Юра УГКЦ та архiкафедральному соборi Успіння Божої Матерi Римсько-католицької церкви. 2 травня вона прибула до Києва. Спершу плащаниця перебувала у Володимирському соборi Української православної церкви Київського патрiархату, потiм була перенесена до храму Святого Василя.

Тут святиня перебуватиме до 2 серпня.

Мiнська копiя Туринської плащаницi ще восени минулого року була перевезена до України з Бiлорусi. Спочатку вона зберiгалася у Львовi в храмi Святого Юра УГКЦ та архiкафедральному соборi Успіння Божої Матерi Римсько-католицької церкви. 2 травня вона прибула до Києва. Спершу плащаниця перебувала у Володимирському соборi Української православної церкви Київського патрiархату, потiм була перенесена до храму Святого Василя.

Католики Одеси також хотiли б зустрiти в своєму мiстi Копiю Туринської плащаницi. Як повiдомляє прес-служба Одесько-Симферопольської дiєцезiї РКЦ в Українi, за мiсяць Одесу вiдвiдують близько 5 тисяч морякiв, 60% яких – християни з азiйських країн. Для багатьох з них це єдиний шанс побачити святиню.
XS
SM
MD
LG