Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України у зв’язку зі збільшенням регулярних рейсів цивільної авіації посилила нагляд за дотриманням законодавства, що регулює безпеку польотів


-- no author -- Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, особливе занепокоєння викликає ситуація у південних регіонах України, зокрема в Автономній Республіці Крим. При масовому напливі відпочивальників, власники приватних літальних апаратів з метою отримання прибутків здійснюють несанкціоновані польоти, чим створюють загрозу для безпеки цивільної авіації України.

Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, особливе занепокоєння викликає ситуація у південних регіонах України, зокрема в Автономній Республіці Крим. При масовому напливі відпочивальників, власники приватних літальних апаратів з метою отримання прибутків здійснюють несанкціоновані польоти, чим створюють загрозу для безпеки цивільної авіації України.

Як засвідчили результати перевірок, у приватних пілотів та авіаційних організацій у користуванні налічується понад 2,5 тисячі різних типів літальних апаратів. Значна частина власників цих, іноді саморобних, планерів, мото- та гідродельтапланів ухиляються від обліку, контролю за їхнім технічним станом, виконують незаконні комерційні перевезення.

Минулого року, саме при виконанні несанкціонованих польотів, сталися дві катастрофи літаків Х-32, двох мотодельтапланів, що спричинили загибель 4 парашутистів, пасажирів та зникнення дельтапланериста.

За останні два з половиною роки в Україні загинули 30 осіб, які експлуатували приватні повітряні судна чи були їхніми пасажирами.
XS
SM
MD
LG