Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович називає вiдповiдальними за ситуацiю зi штучним пiдвищенням цiн на продовольчому ринку країни аграрний блок уряду, Мiнiстерство агрополiтики, Мiнiстерство економiки i з питань європейської iнтеграцiї, а також Антимонопольний комiтет України


-- no author -- Фiрми, якi мали намiр отримати надприбутки на цiй ситуацiї, стали "iнструментами в руках сил, якi вiдкрито або приховано опозицiонують уряду", зазначив при цьому глава українського уряду, вiдкриваючи сьогодні засiдання Кабiнету мiнiстрiв, на якому першим питанням розглядається ситуацiя в АПК.

Фiрми, якi мали намiр отримати надприбутки на цiй ситуацiї, стали "iнструментами в руках сил, якi вiдкрито або приховано опозицiонують уряду", зазначив при цьому глава українського уряду, вiдкриваючи сьогодні засiдання Кабiнету мiнiстрiв, на якому першим питанням розглядається ситуацiя в АПК.

Віктор Янукович пiдтвердив, що ситуацiя з пiдвищенням цiн на продовольчому ринку була створена штучно i для зростання цiн не було нiяких пiдстав.

На засiданнi уряду в середу належить дати вiдповiдi на запитання, "хто винен i яку понесе вiдповiдальнiсть, коли цiни повернуть на колишнiй рiвень, i хто i що зробив в урядi, щоб не допустити цього в майбутньому",- заявив прем''єр.

"Я бачу персональну вiдповiдальнiсть, передусiм, аграрного блоку уряду, МiнАПК, Мiнекономiки, Антимонопольного комiтету, окремих регiонiв. Чиї це будуть iмена - обговоримо пiд час роботи", - заявив вiн.

Янукович зазначив, що нинi вже вiдомi комерцiйнi структури, якi "вiдверто жирували" на ситуацiї зi штучним пiдвищенням цiн i прiзвищах тих, хто за ними стоїть. "Жоден із випадкiв не буде спущений на гальмах, тим більше, що такi операцiї проводилися з вiдома деяких керiвникiв мiсцевої влади, регiонiв, знаходили, на жаль, прикриття i у правоохоронних органiв. Окремi зв''язки тягнуться i в урядовi кабiнети", - сказав прем’єр-міністр.
XS
SM
MD
LG