Доступність посилання

ТОП новини

Призовий фонд матчу за звання чемпiона свiту з шахів (версiя ФIДЕ) мiж українцем Русланом Пономарьовим i росiянином Гаррi Каспаровим, який вiдбудеться з 18 вересня по 7 жовтня в Ялтi, становитиме 1 мільйон доларів, повiдомив журналiстам голова Державного комiтету спорту i туризму України Микола Костенко


-- no author -- Пiдготовку до проведення матчу обговорювали сьогодні в Києвi на засiданнi оргкомiтету. Вiдкриваючи засiдання оргкомiтету, його голова, прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович наголосив, що в «найбiльш високоiнтелектуальному з сучасних видiв спорту» – шахах – лiдирують двi держави – Україна i Росiя.

Пiдготовку до проведення матчу обговорювали сьогодні в Києвi на засiданнi оргкомiтету. Вiдкриваючи засiдання оргкомiтету, його голова, прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович наголосив, що в «найбiльш високоiнтелектуальному з сучасних видiв спорту» – шахах – лiдирують двi держави – Україна i Росiя.

Український прем’єр також подякував президентовi Всесвiтньої федерацiї шахiв (ФIДЕ), президенту Калмикiї Кирсану Iлюмжинову за роботу з розвитку цього виду спорту.

Янукович зазначив, що матч в Ялтi вiдбуватиметься одночасно із самiтом глав держави СНД. Оргкомiтету потрібно в стислi термiни пiдготувати i провести турнiр на високому органiзацiйному рiвнi. За його словами, оргкомiтет має можливiсть зробити конкретнi кроки для пiдвищення авторитету України i ще раз показати, що дружба мiж Україною i Росiєю мiж матчами завжди є. “А пiд час матчу ми боротимемося i вболiватимемо за нашого Руслана Пономарьова",-додав прем”єр-міністр.

Зі свого боку Кирсан Iлюмжинов подякував керiвництву України i президенту Леонiду Кучмi за рiшення про провести в Українi такий турнiр, нагадавши, що в Українi досі не вiдбувався чемпiонат свiту з шахів.
XS
SM
MD
LG