Доступність посилання

ТОП новини

Прага і "динозаври стилю рок" – "Роллінг Стоунз"


Людмила Ваннек Прага і "динозаври стилю рок" – "Роллінг Стоунз"

Прага, 28 липня 2003 - Вночі з неділі на понеділок Прага засинала чи, точніше сказати, не могла заснути під спів Міка Джаггера і його трьох незмінних "стоунів". Концерт, який "Роллінг Стоунз" провели просто неба на мальовничому підвищенні Летенського поля , буквально гримів на всі околиці.

Гриміла музика, і гриміла блискавка! Саме через страшний буревій з дощем і громом концерт затримали, і розпочався він аж опів на десяту. Але фани( а їх зібралося більш ніж очікували – 80 тисяч ) все ж терпляче мокли і... дочекалися.

"Агой, Прага!" – такими словами привітав пражан Мік Джаггер першого дня свого 60- ліття.

А відкрив концерт приятель Джаггера – Вацлав Гавел – теж уже жива легенда , колишній дисидент і перший президент Чехії.

Вітаючи "Стоунів", Гавел нагадав, що саме на цьому місці 13 років тому виникла свобода ,адже Летенське поле було одним з головних місць подій Оксамитової революції. А ще Гавел подякував Джаггеру за те, що саме Прагу той обрав місцем зустрічі свого шостого десятка. Власне на запрошення Гавела і приїхали до Праги ці четверо, як їх тут називають, "динозаврів стилю рок". Назва, можливо, трохи перебільшена, адже всім докупи чотирьом "Стоунам" лише 238 років – такою точною є чеська преса.

Що ж до інших цифр, їх цими днями оприлюднили багато, скажімо хоча б, що разом з "Роллінг Стоунз" прибуло 80 вантажівок з апаратурою, десятками гітар Кейта Річардса та іншими необхідними причандалами – холодильниками, пральними машинами тощо....

"Агой Прага!" - відповіли фани - і спалахнула блискавка... Але це тривало недовго, дощ перестав, а публіка до ночі разом з цілим містом співала і танцювала під свої улюблені хіти....

Це щодо концерту, а що ж до святкування 60- ліття Міка Джаггера, яке було овіяне безліччю загадок ( де та коли), то... О 12-й ночі в суботу все стало відкритим: у центрі міста – на Вацлавській площі з"явилися всі четверо і виявилося, що місце святкування – диско- клуб "Дуплекс" – у самісінькій середині площі. Там були близькі друзі і знайомі, а двома годинами раніше урочисто святкували у Британському посольстві.

Вацлав Гавел з дружиною були почесними гостями, а їхній подарунок – вазу відомого чеського скляра Боржека Шипека – іменинник усюди носив із собою...

Залишив залу Мік Джаггер уже тоді, як розійшлися всі . Тут він знову довів, що 60 років – це вік, коли дійсно можна сказати : "Вічно молодий!"

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG