Доступність посилання

ТОП новини

Підготовка до візиту Леоніда Кучми до Дніпропетровська


Геннадій Сахаров Підготовка до візиту Леоніда Кучми до Дніпропетровська

Дніпропетровськ, 30 липня 2003 - У Дніпропетровську готуються до візиту Президента України.

Якщо у Дніпропетровську починають латати чи укладати асфальт на Запорізькому шосе та проспекті Гагаріна, якими пролягає шлях з летовища до резиденції високих гостей, це означає, що незабаром відбудеться візит Президента. Цього разу укладанням асфальту не обмежилися - на проспекті Гагаріна майже встигли пофарбувати фасади будинків, а на перехресті трьох доріг, яке чомусь називається майданом, споруджений монумент на честь підкорювачів космосу. Відкрити монумент має особисто Президент. Монумент - так собі : зварений зі сталевих труб і виконаний досить недбало у дусі 60-х років. Таке ставили біля входу до піонерських таборів, хіба що поменше розміром. Але цей витвір обійшовся бюджету міста у мільйон гривень.Незрозуміло, як на зварену нашвидкуруч з труб недолугу конструкцію можна витратити мільйон. На шляху президентського кортежу гасають автомобілі ДАІ з сиренами і гучномовцями, вимагаючи звільнити шлях для проходження колони, яку імітують ті ж авто ДАІ - лякають водіїв, щоб вони призвичаювалися поступатися дорогою. Це операція “Маячок" - ДАІ не залишилося осторонь у підготовці до візиту.

Президент приїде не сам, а з Володимиром Яцубою, котрого має представити як нового голову облдержадміністрації - крокодилячі сльози керівництва обласної ради, візити її керівників до Віктора Януковича, бурхлива підготовка до включення на повну потужність з нагоди президентського візиту за висловом одного з колишніх міністрів уряду "дніпропетровської дуполизної машини" і принесення у жертву двох чиновників адміністрації не допомогли.

Не виключено, що нового голову адміністрації спробує представити 31-го липня Віктор Янукович, котрий може святкувати перемогу. Перемогу не повну, бо Володимир Яцуба - людина, вірна Президенту, до донецьких кланів не належить і не дасть донеччанам надто розгулятися в області. Звільнений же з посади пан Швець не в тім''я битий і зарані підготував собі запасну позицію - вірному йому голові облради Галині Булавці доведеться поступитися кріслом депутатові обласної ради Миколі Швецю, у котрого в раді все, як мовиться, схоплене.

На Придніпровській залізниці тимчасом готуються до урочистого за участю Президента і міністра транспорту Георгія Кирпи пуску швидкісного потяга "Дніпропетровськ - Київ". Підготовка до пуску потяга обійшлась у 700 мільйонів гривень, головним чином за рахунок реконструкції залізничної колії, мостів і споруд. Потяг, який коштує понад 35 мільйонів гривень, розвиватиме швидкість 140 кілометрів на годину і долатиме відстань від Дніпропетровська до Києва за 5 з половиною годин. Вже організована поява на привокзальній площі 10 тисяч працівників дніпропетровських підприємств і установ, котрі вітатимуть Леоніда Кучму. І, як сказав на прес-конференції начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот: "Я хотєл би, штоби пєрвим пассажиром бил прєзідєнт" / " Я хотів би, щоб першим пасажиром став президент/.Хоча чи матиме Леонід Кучма для цього час, бо у перебігу візиту плануються також відвідини Президентом України ракетного конструкторського бюро "Південне" і Нікопольського заводу феросплавів. То ж 1 серпня буде у Дніпропетровську днем, багатим на події.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG