Доступність посилання

ТОП новини

Вже котрий рік на Івано-Франківщині розпочинає свою діяльність мистецький проект “Пленер Івано-Франківськ-Болехів”


Іван Костюк Вже котрий рік на Івано-Франківщині розпочинає свою діяльність мистецький проект “Пленер Івано-Франківськ-Болехів”

Івано-Франківськ, 1 серпня 2003 - Вже третій рік поспіль на Прикарпатті розпочинає свою діяльність мистецький проект “Пленер Івано-Франківськ-Болехів”. Це унікальна можливість для художників, які представляють практично всі регіони нашої держави, зібратися разом для того, щоб упродовж двох серпневих тижнів не лише обмінятися досвідом, але й відтворити у своїх роботах неповторну красу українських Карпат.

У невеликому пригірському містечку Болехові, що на Івано-Франківщині, вже третій рік поспіль збираються на мистецький пленер художники з усієї України. Завдяки фінансовій підтримці владних структур, місцевих підприємців та асоціацій арт-галерей України цей пленер дасть можливість художникам відтворити в різних техніках неповторну красу Карпат. Пленер триватиме два тижні. Його завершенням стане спільна виставка робіт митців. Саме ж урочисте відкриття пленера відбудеться в Івано-Франківському художньому музеї. Та й програма пленера складена таким чином, що перший тиждень серпня митці працюватимуть в обласному центрі Прикарпаття. Мальовничі куточки старого європейського міста – це основна тема їхніх робіт. Наступна частина пленера – це скелі Довбуша в урочищі Бубнище поблизу Болехова. Відповідно мистецький матеріал – пам”ятки природи державного значення, ландшафтний парк скелі Довбуша. Організатори пленера поставили перед митцями конкретне завдання, вочевидь прагнучи певної віддачі за вкладені кошти. Вони просять митців відтворити краєвиди туристичної траси “Івано-Франківськ-Болехів”. Підсумкова виставка нових робіт художників запланована на 10 серпня в художньому салоні “Ярославна” поблизу гірського урочища Бубнище на так званій мистецькій галявині. Однак підсумковою її можна назвати лише символічно, адже вона повторюватиметься 12 серпня в Народному домі міста Болехова, а 14 серпня вона стане дійсно заключною. Адже найкращі роботи учасників пленера демонструватимуться в залі Івано-Франківського художнього музею. Мистецтвознавці вже називають пленер “Івано-Франківськ-Болехів” по-своєму унікальним явищем у мистецькому житті України. Адже художникам, представникам різних мистецьких напрямків, дають таку рідкісну можливість попрацювати в одному з наймальовничіших куточків країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG