Доступність посилання

ТОП новини

Ватикан розпочав широкомасштабну кампанію проти легалізації одностатевих шлюбів


Петро Кагуй Ватикан розпочав широкомасштабну кампанію проти легалізації одностатевих шлюбів

Прага, 1 серпня 2003 - Католицька церква оприлюднила свою доктрину, яка покликана захистити «традиційні родинні цінності» та змінити громадську думку, що склалася останнім часом стосовно гомосексуалістів і одностатевих шлюбів.

Ватикан видав спеціальний документ-брошуру під назвою «Деякі міркування стосовно пропозицій узаконити одностатеві шлюби». В документі подане католицьке трактування нетрадиційної сексуальної орієнтації та розвінчується, як мовиться у брошурі, міф, що виник не так давно про нібито абсолютну нормальність таких шлюбів. Особливу увагу зосереджено на темі усиновлення дітей одностатевими парами. «Узаконення такого права фактично означає легальне насильство над усиновленими дітьми», - мовиться у документі.

Ватикан закликає політиків і громадських діячів протистояти поширенню цього явища. Лунає безпосередній заклик до депутатів-католиків - не голосувати за закони на користь легалізації одностатевих шлюбів.

«Гомосексуальні стосунки, як і інші людські взаємини, не обов’язково офіційно закріплювати. Скажімо, звичайна дружба не потребує юридичного визнання. А шлюб між чоловіком і жінкою є святим, оскільки в результаті нього з’являються діти. Тоді як гомосексуальні стосунки суперечать усім законам природи і моралі», - мовиться у документі Ватикану.

Католицька церква стурбована хвилею легалізації шлюбів гомосексуалістів у країнах Європи і Північної Америки – головних регіонах поширення католицької віри. У своїх ініціативах Ватикан сподівається залучитися підтримкою представників усіх релігійних конфесій і, загалом, світової громадської думки для зміцнення позиції традиційної родини.

Нинішня заява Ватикану викликала низку протестів тих, хто схвалює легалізацію одностатевих шлюбів. Наразі такі шлюби узаконені у Великобританії, Бельгії, Нідерландах, Норвегії, Швеції, Данії, Угорщині, Франції, Португалії та Канаді. Щоправда, у різних країнах одностатеві пари мають різні права. І лише одна країна офіційно дозволила гомосексуалістам усиновлювати дітей, це Нідерланди.

Цікаво, що майже водночас із заявою Ватикану свою позицію, близьку до Католицької церкви, висловило і керівництво Сполучених Штатів. Президент Джордж Буш з цього приводу заявив, що не заперечує права кожного громадянина любити того, кого він хоче, однак вірить лише у традиційний шлюб.

«Я вірю у святість шлюбу. Вірю у шлюб, укладений між чоловіком і жінкою. І думаю, що ми мали б законодавчо це оформити тим чи іншим чином. Ми маємо юристів, котрі шукають найкращий шлях для вирішення цього». Президент Сполучених Штатів Джордж Буш також образно зауважив: «Я пам’ятаю, що ми усі – грішники. І я застерігаю тих, хто намагається вийняти скалку з ока сусідів, а в своєму поліна не бачить. Вважаю, що для нашого суспільства дуже важливо поважати кожного індивідуума, мати відкриті серця, бути привітною країною. З іншого боку, це не означає, що такий, як я, мусить іти на компроміс у такому питанні, як шлюб», - заявив у президент США Джордж Буш.

У законопроекті, над яким зараз працює американська адміністрація, передбачене юридичне визнання лише шлюбів між чоловіком і жінкою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG