Доступність посилання

ТОП новини

Школярі із Севастополя вже третій рік поспіль поглиблюють свої знання української мови та культури на Прикарпатті


Іван Костюк Школярі із Севастополя вже третій рік поспіль поглиблюють свої знання української мови та культури на Прикарпатті

Івано-Франківськ, 6 серпня 2003 - На Прикарпаття вже традиційно приїжджають члени гуртка української мови з міста Севастополя. Міська влада та молодіжні громадські патріотичні організації таким чином намагаються зміцнити зв”язки між різними частинами нашої держави. Цього разу на Івано-Франківщині побувало впродовж двох тижнів тринадцять дітей.

Літні відвідини Івано-Франківщини членами гуртка української мови із Севастополя вже стали традиційними. Вони відбуваються третій рік поспіль. І не лише влітку. Підлітки приїжджають на Прикарпаття також і на Рідзвяні свята. Діти удосконалюють на Прикарпатті свої знання української мови, культури та історії держави. Цього разу на Івано-Франківщині побувало 13 дітей. Вони не лише навчалися, але й відвідали історичні місця області, зустрілися зі своїми ровесниками із національно-патріотичних організацій. Про свої враження від поїздки говорять члени гуртка української мови Олена та Ігор: “1) Мене дуже вразило те тепло, з яким нас зустріли. Я подорожую не лише в Україні, але й за її межами. Але все одно враження від Прикарпаття дуже сильне. Таких людей я ще не бачила. 2) Я дуже вражений культурою Галичини. Це справді український п”ємонт. Культура мене особливо здивувала. А історичні традиції…, то про них взагалі, мабуть, не варто говорити”. Високу оцінку перебуванню на Прикарпатті членів гуртка української мови з міста Севастополя дав також представник світової спілки українських вчителів Василь Гречаник: “Це вже досить потужна дитяча спілка, яка про себе заявила. Вони приїжджають сюди. Ми вчимо їх української мови, історії, побуту і, що найголовніше, національно-патріотичних традицій”. Наступного року члени гуртка української мови, який об”єднав 160 дітей, планують вкотре відвідати Івано-Франківщину. Їх тут приваблює не лише уважне ставлення з боку влади та громадських організацій, але й звичайні люди, які дуже тепло їх приймають. Про це говорить керівник гуртка української мови вчителька Надія Вевдюк: “Довкола нас були чудові люди. Це вчителі, юнацтво. Нас запросило до себе в гості об”єднання івано-франківських юнаків та дівчат. А ви знаєте, якщо молодь єднається, то Україна ніколи не буде ділитись на Західну та Південну”. Окрім спогадів про перебування на Прикарпатті, кожному із членів гуртка української мови вручили особисту бібліотечку і, звичайно ж, запросили приїхати на Прикарпаття ще раз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG