Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт між “зеленими” і будівельниками елітного будинку в парку


Володимир Притула Конфлікт між “зеленими” і будівельниками елітного будинку в парку

Симферополь, 13 серпня 2003 - В Криму тривають конфлікти між представниками громадськості і підприємцями довкола забудови паркової зони в містах автономії. Цього понеділка в Симферополі сталися зіткнення між “зеленими” і будівельниками елітного будинку в одному з міських парків.

Представники симферопольських екологічних організацій за підтримки мешканців навколишніх будинків ще наприкінці минулого тижня встановили барикади з підручних засобів на шляху просування техніки будівельної фірми “Професіонал”, яка отримала дозвіл міськради на будівництво на околиці парку імені Гагаріна елітного багатоповерхового будинку. Робітники спробували розчистити шлях до будівельного майданчика, що ледве не призвело до масової бійки. Під час сутички постраждали пенсіонер, який потрапив до лікарні після серцевого нападу, і жінка, яка поранилася під час захисту барикади. Влада і правоохоронці ніяк не коментують цей інцидент.

Конфлікт у зв’язку з намірами підприємців збудувати будинок в парковій зоні триває уже кілька місяців. У липні природозахисна організація “Екологія і мир” кілька разів проводила пікетування Симферопольської міської ради проти будівництва згаданого будинку. Представники екологічних організацій Симферополя протестували проти несанкціонованої, на їхню думку, вирубки будівельниками дерев у парковій зоні, однак депутати не прислухалися до думки громадськості. Виконавчий директор фірми “Професіонал” Олег Денисов заявив журналістам, що всі необхідні узгодження проект, який нею реалізовується, пройшов ,а зона, де ведеться будівництво, не є парковою. Пан Денисов наголосив, що, згідно з актом, збитки природі під час будівництва оцінені у 13 тисяч гривень і ці кошти його фірма вже внесла до бюджету. Крім того, під час благоустрою території “Професіонал” зобов’язався висадити вдвічі більше дерев, аніж буде зрубано.

Попри ці запевнення, симферопольські “зелені” не збираються припиняти пікетування будівельного майданчика, акція протесту триває досі. Кримські “зелені” звертають увагу на те, що подібні конфлікти виникають у багатьох регіонах півострова. З дозволу місцевої влади нищаться зелені насадження у Симферополі, Великій Ялті, Алушті, інших кримських містах. Наприклад, попри протести громадськості симферопольська міськрада дала дозвіл на фактичне знищення скверу Перемоги в центрі Симферополя.Інший факт : Рада міністрів автономії дала дозвіл на продаж земельної ділянки в охоронній зоні скелі Іфігенії. Там планується побудувати пансіонат підвищеної комфортності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG